Osijek: U eksploziji u zgradi poginuo muškarac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ruševinama podrumskog stana zgrade u Osijeku u kojoj se jutros dogodila eksplozija nađeno je tijelo muškarca, potvrdila je osječko-baranjska Policijska uprava.

Zapovjednik osječke Javne vatrogasne profesionalne postrojbe Boris Banjan izjavio je novinarima da je u ruševinama podrumskog stana pronađeno tijelo muškaraca u naslonjaču, u ležećem položaju. Dodao je da je tijelo bilo prekriveno ostacima srušenog stropa.

U tijeku je raščišćavanje da bi se provjerilo ima li u ruševinama možda i drugih osoba, iako je po izjavama stanara preminuli živio sam.

Banjan je izvijestio da za sada nema dojava o drugim ozlijeđenim osobama, a naknadno će se utvrditi je li žrtva preminula od urušavanja stropa, ili od prethodnog istjecanja plina, čiji je dotok sada isključen. Očevid je u tijeku, a ostali stanari veoma oštećene zgrade, u kojoj je šest stanova, evakuirani su.

Banjan je kazao je da je eksplozija imala udarni val koji je napravio oštećenja i na gornjem dijelu zgrade, zidovima i prozorima.

Ocijenio je da je objekt oštećen u tolikoj mjeri da se izvjesno vrijeme sigurno neće moći koristiti. Pretpostavlja se da bi jedan od uzroka eksplozije, koja se dogodila jutros u 9 sati u zgradi na osječkom Trgu bana Josipa Jelačića, moglo biti nakupljanje plina u podrumskoj prostoriji.

Grad Osijek ponudio smještaj evakuiranim stanarima

Osječki dogradnačelnik i predsjednik gradskog Stožera za zaštitu i spašavanje Denis Ambruš izjavio je danas da je gradska uprava ponudila nužan smještaj stanarima zgrade na osječkom Trgu bana Josipa Jelačića, koja je znatno oštećena u jutrošnjoj eksploziji.

Nakon obilaska mjesta nesreće Ambruš je kazao da su nadležne službe u razgovoru sa stanarima ponudile nužni smještaj u gradskim stanovima, jer se procjenjuje da se u objektu, u idućih sedam dana, do okončanja svih potrebnih aktivnosti, neće moći boraviti.

Dodao je da su ga stanari izvijestili o namjeri da se u prvo vrijeme smjeste kod rodbine, ali da Grad ima mogućnosti svim stanarima ponuditi nužni smještaj za prihvat u ovakvim situacijama.

Dodao je da djelatnici osječke Javne vatrogasne profesionalne postrojbe (JPVP) rade na osiguranju objekta, čija je statika narušena eksplozijom, a nakon policijskog očevida očekuje se i dolazak građevinske inspekcije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter