Oktanski ljepotani na dva kotača

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Petu godinu za redom u Puli se održao H-D Party, i to u organizaciji Harley-Davidsona i moto kluba Twin Horn MC. Ovo zbivanje je izuzetno zanimljivo svim ljubiteljima motora, jer riječ je o kultnim motorima koji uz to i poprilično koštaju, no za prave zaljubljenike, cijena ne predstavlja problem, jer je riječ o motorima koji traju i ostaju za mnoge generacije. Osim što vozači hvale performanse ovih motora, na H-D Partyju su se okupili i brojni posjetitelji koji su razgledavali atraktivne motore. Više o svemu rekao nam je predsjednik moto kluba Twin Horn MC, Edi Ljubić.

Posjetitelji iz svih krajeva Europe i - Amerike

- Predstavljena su tri nova modela, a riječ je o vrlo vrijednim modelima koji koštaju više od 30 tisuća eura - tako su posjetitelji koji su se prijavili za demo vožnje isprobali Street Glide, Rock Glide i Dyna Wide Glide. Interes za demo vožnje je bio ogroman, te nisu niti svi zainteresirani uspjeli doći na red - sveukupno je 60-ak zainteresiranih isprobalo navedene nove modele Harley-Davidsona, kaže Edi Ljubić. Inače, i među članovima moto kluba Twin Horn MC ima popriličan broj ljubitelja Harley-Davidsona, te su njih 15-ak ponosni vlasnici motora te marke.

- Suradnja s Harley-Davidsonom traje već godinama, jer već dugo podržavaju i naš susret koji organiziramo u ljetnim mjesecima, tako da se spontano i realizirao HD Party koji se dešava već petu godinu za redom, a u Pulu su došli i vodeći ljudi iz zagrebačkog zastupništva Harley-Davidsona, kaže Ljubić. Sveukupno, prijavilo se stotinjak vlasnika Harley-Davidson motocikala, a u subotu su svi oni na svojim oktanskim ljepotanima na dva kotača odvozili rutu od 60-ak kilometara, od Pule, preko Medulina do Fažane s povratkom u Pulu, a slučajnim prolaznicima i turistima bilo je posebno atraktivno vidjeti impresivan prizor stotinjak Harley-Davidson motora okupljenih na trgovima. Došli su tako i motoristi iz Estonije, Italije, Njemačke, Mađarske, Slovenije, iz cijele Hrvatske... a tu je i jedan motorist koji je došao čak iz američke savezne države Illinois.

"Baza" H-D Partyja jest bila u Clubhouseu Twin Horn MC-ja, a osim što se moglo razgledati brojne zanimljive motore, tu je u večernjim satima za brojne posjetitelje organizirana i zabava uz koncerte, te je u petak nastupio Twin Horn Band, a u subotu Three Stupid Dogs.

Croatia Bike Week od 24. do 30. kolovoza

H-D Party ima i humanitarnu notu - sudionici su sudjelovali s novčanim prilozima, te će se tim novcem kupiti hrana, koju će volonteri udruge "Probudi se" podijeliti potrebitim građanima. Bliži se ljeto, a krajem ljeta se održava i Croatia Bike Week u organizaciji Twin Horn MC-ja.

- Ove godine bit će 21. izdanje Croatia Bike Weeka, te će se održati od 24. do 30. kolovoza. Kao i uvijek bit će tu koncertna gostovanja, među ostalim nastupit će i jedan britanski bend, manifestacija se održava sedam dana, a glavni dio zbivanja bit će na Monumentima. (Tea TIDIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter