Nataša, prijatelji i dobra glazba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

I ovogodišnje je izdanje već skoro dva desetljeća tradicionalnog koncerta za posljednju nedjelju u listopadu "Flauta, sax i prijatelji" održano u prepunoj dvorani Doma hrvatskih branitelja. Svake godine u isto vrijeme organizatorica ove manifestacije Nataša Dragun okupi brojne glazbenike i prijatelje raznih profila te uz moto "Glazbom protiv nasilja" priredi nazočnima cjelovečernji koncert u znaku dobre, a tematski raznolike glazbe.

Nataša Dragun i Samanta Stell (flauta) uz glasovirsku pratnju Aleksandre Santin Golojke odsvirale su "Fantasie über Rigoletto" Franza i Karla Dopplera, a potom je poznati pulski pijanist s ljubljanskom adresom Vladimir Mlinarić izveo Mozartov "Rondo u D-duru". Bariton Patrik Andreja i klavirist Sandro Vešligaj, mladi, talentirani i višestruko nagrađivani glazbenici predstavili su se Coplandovom "I bought me a cat", a Nataša Dragun i Anica Franjul, prijateljice i suradnice još od školskih dana odsvirale su Endrigovu pjesmu "Questo amore per sempre".

Istarska ruža Vesna Nežić-Ružić zajedno s Dragun i Franjul izvela je Endrigovu "Aria di neve", a kako je kazala Tijana Vukić, koja je vodila kroz program, ove glazbenice, osim dakako ljubavi prema glazbi spaja i ljubav prema životinjama. Svestrana pulska glumica s osječkom adresom Petra B. Blašković otpjevala je crnogorsku narodnu "Još ne sviće rujna zora", iz vodnjaske predstave "Istra inspirita", a u pratnji su bili flautistica Nataša Dragun, kontrabasist Sandro Peročević i harmonikaš Andrej Pezić.

Salonski orkestar Pula koji je nekoliko godina djelovao u sastavu Puhačkog orkestra grada Pule, a sada djeluje samo povremeno, predstavio se poznatim tangom "Kiss of fire" Angela Villolda u aranžmanu Davora Lorkovića, a koncert-majstorica bila je Nataša Goranović Ranković.

Big band Pula koji ove godine slavi 20 godina djelovanja pod vodstvom Branka Sterpina i s vokalnom solisticom Anom Predan imao je na repertoaru poznate pjesme kao što su "Is you is or is you ain't my baby" i "A tisket a tasket", a kao šećer na kraju predstavio se Puhački orkestar grada Pule, najprije s "New baroque suite" uz dirigenta Antu Dobronića i solista trubača Borisa Mohorića te potom pod vodstvom Branka Okmace i sa solistom Andrejem Pezićem (harmonika) u ruskoj narodnoj "Kaljinka". Naravno, nije izostao niti bis.

Posebnost ovoga koncerta je ta što glazbenici dolaze iz raznih krajeva, i mnogi od njih zajedno nastupaju samo za tu prigodu, dok drugi kontinuirano surađuju, a nastupi svih njih zvuče kao da stalno sviraju zajedno.

Svi su akteri ispraćeni ovacijama oduševljene publike, a pokrovitelji koncerta su Grad Pula, njegova Turistička zajednica, Istarska županija – Upravni odjel za kulturu, dok suorganizator je SAKUD. Održavanje koncerta pomogli su Dušan Nožica, Marina Ljubanović i Mladen Radić. (V. BEGIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ


Podijeli: Facebook Twiter