Nataša, glazba i dobro raspoloženje

Nataša Dragun i Sedina Cerovac (D. MEMEDOVIĆ)
Nataša Dragun i Sedina Cerovac (D. MEMEDOVIĆ)

Brojna je publika toplim aplauzom i ovacijama nagradila više od stotinu izvođača koji su sudjelovali na 17. izdanju već tradicionalnog koncerta za posljednju nedjelju u listopadu - "Flauta, sax i prijatelji" koji je održan u nedjelju u Domu hrvatskih branitelja. U organizaciji Nataše Dragun i u suorganizaciji SAKUD-a s motom "Glazbom protiv nasilja", sudjelovali su glazbenici koji su na ovome koncertu prisutni od prvoga izdanja, kao i mnoštvo novih imena za tu manifestaciju.

Hommage Regini Nožica

Koncert je počeo hommageom nedavno preminuloj poznatoj glazbenoj pedagoginji i flautistici Regini Nožica izvedbom "Ohridskih bisera", koje je nezaboravni maestro Nello Milotti bio posvetio profesorici Nožica i njezinom suprugu Dušanu, pijanistu i glazbenom pedagogu. Ovu su skladbu izvele Samanta Stell, flautistica koja je posljednja maturirala u klasi prof. Nožica prije njezina umirovljenja, klaviristica Aleksandra Golojka i Vedran Vojnić, koji je svirao tapan.

Svestrana Sedina Cerovac aranžirala je i izvela, uz flautisticu Natašu Dragun jednu čarobnu pjesmu, nazvanu upravo "Vilinska". Mlada pijanistica i skladateljica Linda Uran odsvirala je svoju kompoziciju "Felina pjesma", a poznati pijanist Vladimir Mlinarić, Puljanin s ljubljanskom adresom, predstavio se s "Tri sonate" Domenica Scarlattija. Sastav Fon Fone čine brojni glazbenici na raznim instrumentima, a oni su Teana Tomažin, Aida Dražić, Nataša Dragun, Maria Heider, Edi Terlević i Herbert Haider, koji je bio i autor "Tarantelle" koju su odsvirali tom prigodom.

Svojevrsnom parodijom i igrom na "Happy birthday", kroz gastronomiju, gdje je marš bio posvećen marsali i mozzarelli, valcer vongolama i vaniliji, a tango tartufima i tagliatellama predstavio se Trio Fiume. Ovaj trio djeluje u sastavu Nedžad Karabdić, oboa, Željko Pichler, klarinet i Zdeslav Brnabić, fagot. Duo Loose, koji se prvi put predstavio na ovoj manifestaciji prije nekoliko godina, a od tada i samostalno nastupao, interpretirao je Ashramovu "Forever at Your Mercy". Oni djeluju u sastavu pijanistica Irena Vladisavljević i vokal Sandro Lučić, a ovom im se prigodom pridružila i domaćica večeri, flautistica Nataša Dragun.

Vlado Simcich Vava, riječki gitarist, autor, producent, i nekadašnji član grupe Laufer, sugestivno je predstavio svoju skladbu "Tristan da Cunha", a uslijedio je nastup niza glazbenika na raznim instrumentima koji su izveli "Elevacion" Alberta Bustosa. Oni su Sonja Stojnić, Nataša Dragun, Nataša Goranović Ranković, Branka Tomašić Ramadanski, Andrej Pezić, Anica Franjul i Nenad Mirt. Raznolik repertoar Sastav Ad libitum, ovoga je puta uz Rudija Ergotića i Slavu Obranović predstavio i Andreja Pezića, Nenada Mirta i Vedrana Vojnića, a na repertoaru je bila skladba "Una notte a Napoli" Pinka Martinija. Glazbena skupina Musicitta', koji u ljetnim mjesecima uveseljava publiku na terasi Zajednice Talijana izveo je "Tico Tico" čiji je autor Z. Abreu, a uz članove ovoga sastava Samantu Stell, Irenu Vladisavljević, Damira Vukelju Dada, Nenada Mirta i Sebastiana Stella, nastupila je i Nataša Dragun.

Poznatu kompoziciju "Da sam ptica" Jovice Petkovića i Mustafe Mujezinovića otpjevala je moćnim glasom vokalna solistica Jasmina Makota uz darovitog harmonikaša Andreja Pezića. Big Band Pula pod vodstvom Branka Sterpina najprije je izveo "Cherry Pink and Apple Blossom White" Pereza Prada, koja je kod nas poznatija kao "Jabuke i trešnje", a instrumentalni solist bio je Kemal Alambašić. Zatim je uslijedila "Autumn Leaves" Josepha Kosme i Johnnyja Mercera, gdje su vokalni solisti bili Jasmina Makota i Željko Riker.

Puhački orkestar grada Pule odsvirao je poznatu temu "Pčelice Maje" uz dirigenta Branka Okmacu, a zatim pod vodstvom Ante Dobronića i "Fever" Johna Davenporta i Eddiea Cooleya. I Big Band i Puhački orkestar potvrdili su još jednom da zaslužuju sve epitete kojima su okrunjeni.

Za kraj je Puhački orkestar izveo potpourri poznatih pjesama. Kroz program su vodile Tijana Vukić i Dina Pervan, a pokrovitelji programa bili su Grad Pula i njegova Turistička zajednica te Odjel za kulturu Istarske županije. Svoj doprinos realizaciji dali su, kao i ranijih godina, Dušan Nožica, Marina Ljubanović i Mladen Radić. (Vanesa BEGIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter