Naoružani razbojnici opljačkali banku u Taru

Oružana pljačka banke u Taru (M. SARDELIN)
Oružana pljačka banke u Taru (M. SARDELIN)

Dvojica naoružanih maskiranih razbojnika opljačkala su poslovnicu Istarske kreditne banke u Ulici Borgo u Taru u srijedu oko 7.15 sati. Tijekom pljačke nitko nije ozljeđen, a razbojnici su pobjegli u nepoznatom smjeru. Prema neslužbenim informacijama dvojac je bio naoružan pištoljima, a iz banke su uspjeli odnijeti više desetaka tisuća kuna. Sama pljačka se dogodila prije otvaranja banke, koja svoja vrata otvara u 8 sati ujutro za klijente, a unutra se nalazila djelatnica koju smo uspjeli fotografirati i zaštitarka. Policija je nakon pljačke izvijestila tek da se radi o vatrenom oružju te da nitko nije ozlijeđen i da tragaju za njima.

Porečka policija je odmah reagirala na dojavu te je na ceste u okolici Tara i na svim važnim točkama postavila patrole koje su kontrolirale vozila. Prilazne ceste za ulazak u Tar su također pod kontrolom policije, a istražitelji pješke po mjestu traže svjedoke i bilo kakve dokaze koji bi pomogli u rješavanju slučaja. Naime, nije poznato, bar za sada, s kojim su vozilom pobjegli razbojnici i u kojem smjeru. Porečkoj policiji će se u istraživanju pridružiti i istražitelji iz PU istarske iz Pule. Na mjesto događaja je odmah po dojavi došao i načelnik porečke policije Ivica Kešinović koji je svojim ljudima dijelio zadatke ispred banke.

Od zainteresiranih mještana koji su sa čuđenjem promatrali brojne policajce po Taru, nismo saznali nikakve informacije budući da je pljačka obavljena vrlo rano i mještani su se tek pripremali za izlazak iz kuća. Također, nije poznato jesu li vrata banke, prije službenog otvaranja, bila otključana te jesu li razbojnici nesmetano ušli unutra ili su pak na neki drugi način uspjeli ući. Dok je policija počinjala s očevidom, za pultom banke smo vidjeli jednu djelatnicu koja je vjerojatno bila u banci tijekom pljačke, no s njom nismo uspjeli razgovarati zato jer nije niti izlazila iz banke, a policija je trakom opasala prostor ispred ulaza.

Podsjetimo da je Istarska kreditna banka pretrpjela pokušaj pljačke krajem kolovoza 2011. godine u Poreču kada je razbojnik upucao zaštitara banke Denisa Matoševića te je potom pobjegao bez plijena. Dramatična pljačka se dogodila oko 12 sati kada je pored banke, u kafiću i okolnim kancelarijama bilo više ljudi. Razbojnik se nije libio hladnokrvno pucati u Matoševića koji je potom pao na tlo i gotovo iskrvario, dok je sam razbojnik ušao u IKB te potom pobjegao bez plijena. Na upit policiji je li taj pokušaj pljačke s ranjavanjem iz 2011. riješen, kazali su da još tragaju za počiniteljem. (Mateo SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter