Najpoznatiji neženja vjenčao se s odvjetnicom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najpoznatiji neženja na svijetu George Clooney (53) prekršio je svoj zavjet da neće više stupati u brak i oženio je u subotu odvjetnicu za ljudska prava Amal Alamuddin (36), tijekom vikenda raskošnog slavlja u Veneciji daleko od očiju javnosti.

Talijanski grad gondola i palača izgledao je kao Hollywood na vodi kada su na vjenčanje stigle brojne zvijezde i poznate osobe. Detalji glamuroznog vjenčanja većinom su držani u tajnosti.

Clooneyev agent Stan Rosenfield prekinuo je dugu šutnju o glumčevom osobnom životu objavivši priopćenje u kojemu se potvrđuje da je brak sklopljen.

"Potvrđeno je. Vjenčali su se u subotu navečer u Veneciji", napisao je Rosenfield u mailu poslanom Reutersu.

Venecijanski Grand kanal pretvorio se u vodeni crveni tepih kada su glumac odjeven u smoking i njegovi gosti plovili lagunom od hotela Cipriani do hotela sa sedam zvjezdica Aman Canal Grand Venice, smještenom u palači Papadopoli koja datira iz 16. stoljeća, gdje su imali večeru.

Glumci Matt Damon i Bill Murray družili su se s modelom Cindy Crawford, urednicom Voguea Annom Wintour i pjevačem U2 Bonom na prijemu na terasi Ciprianija prije nego što su krenuli na večeru.

Piće je posluženo u stražnjem vrtu prije večere u glavnoj blagovaonici Amana, gdje je par, prema pisanju lokalnih medija, trebao neformalno razmijeniti zavjete, a službeno sklapanje braka bilo je predviđeno za ponedjeljak u gradskoj vijećnici iz 14. stoljeća. Sada više nije jasno je li možda brak već i službeno sklopljen.

Clooney, koji je stekao planetarnu slavu ulogom u televizijskoj seriji "Hitna služba", rekao je da se više nikada neće ponovno ženiti nakon što se 1993. rastao od glumice Talie Balsam i navodno se kladio s Michelle Pfeiffer u 100.000 dolara da će ostati samac.

Izabranica njegova srca Amal Alamuddin je iznimno cijenjena britanska odvjetnica libanonskog podrijetla, koja je prije deset godina radila na Međunarodnom sudu pravde, a među njezinim bivšim branjenicima odzvanjaju imena poput nekadašnje ukrajinske premijerke Julije Timošenko i utemeljitelja Wikileaksa Juliana Assangea.

Također je savjetovala bivšeg glavnog tajnika UN-a Kofija Annana u vezi sa sukobom u Siriji.

Clooney je vodio kampanje kako bi ukazao na stradanja izbjeglica u Darfuru u Sudanu i očekuje se da će novac od prodaje prava na fotografije s vjenčanja donirati za njih.

Tim vjenčanjem svijet dobiva još jedan bračni par koji glamur povezuje s humanitarnim radom, poput Angeline Jolie i Brada Pitta.

Na popisu uzvanika na, po mnogima, najglamuroznijem ovogodišnjem vjenčanju bilo je 136 imena, među kojima su Brad Pitt, Angelina Jolie, Sandra Bullock.

Objavljeno je vrlo malo detalja o vjenčanju. Priča se da je Alamudin pripremila 12 odjevnih kombinacija za vikend. U palaču je stigla u haljini na crne i bijele pruge, dok je za prijem u petak navečer izabrala formalniju crvenu haljinu s motivima crnog leptira. Navodno je odabrala vjenčanicu Alexander McQueen.

Par je došao u Veneciju u petak drvenim gliserom nazvanim "Amore" ("Ljubav") u konvoju čamaca, suvremenoj verziji ceremonijalnih ulazaka duždova iz Venecijanske Republike, koji su se odvijali od kraja sedmog stoljeća do 1797.

Gosti su na prijem stizali čamcima sa zastavica "AG", što je značilo Amal i Georgea, a prednji dio Amana bio je prekriven baldahinom kako bi zaštitio goste od radoznalih očiju i fotografskih objektiva.

Magazin People je izvijestio da je par vjenčao nekadašnji gradonačelnik Rima Walter Veltroni, ljubitelj filma i Clooneyev prijatelj, čime su potvrđena prijašnja izvješća talijanskih medija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter