Medulin poludio za Severinom

(D.ŠTIFANIĆ)
(D.ŠTIFANIĆ)

- Ovo će biti dobra noć, predosjećam!, započela je Severina svoj subotnji koncert u sklopu prvog Adria Summer Festa na medulinskoj rivi, ispred ulaza u kamp, gdje su se sjatili njeni brojni obožavatelji. Njen predosjećaj iz pjesme "Brad Pitt" je bio dobar i sinoć, a Severina je sa svojim bendom pokazala zašto je već godinama, desetljećima čak, jedna od najvećih zvijezda na estradi.

Istina, famu o sebi stvorila je i stvarima koje nisu vezane samo uz glazbu, no ona ionako svoj zvjezdani status ne mora puno dokazivati, dovoljno je da se pojavi na bini. Nakon više od 20 godina uspješne karijere nije joj problem napuniti repertoar sve odreda hitovima koje publika jako dobro zna, s tim da je preksinoć izvela i svoj novi adut „Calimero“. Iako je se radi o novoj pjesmi, vjerna publika je napravila domaću zadaću i već znala refren koji je otpjevala s pjevačicom pa se Severina zahvalila svojim „Calimerima“ u publici.

- Dobra večer, Medulin! Dobra večer, dobri ljudi! Dobra večer, cila Istra! Pjevali smo tu u nekim klubovima, ali nikad na otvorenim prostorima. Hvala vam što ćete nam ispuniti srca, poručila je nakon prve pjesme. Publiku nije trebalo posebno razgaljivati, još prije nego što su Seve i njen bend preuzeli binu prisutne je zagrijao The Night Express, a tijekom večeri publiku je zabavljao i DJ Nikola z Kukurini.

Tek povremeno je ipak trebalo publiku dodatno napaliti kako bi doživljaj bio potpun kao u pjesmi „Paloma“ za koju je Seve kazala da ju je napisala dok je bila još jako mala. Kada je krenula pjevati, dala je znak publici da „poludi“. Možda je to trebala učiniti i na idućoj stvari a bila je to „Moja štikla“ koja je izazvala pravu euforiju. Nastavila je tako miješati brže i sporije stvari, sve kako se koncert ne bi previše razvodnio.

Bilo je tu starih i novijih pjesama, nekih koje je sama napisala, a za neke bi joj u pomoć priskočili isto tako poznate face s pop scene poput Gorana Bregovića koji je za nju napisao „Tridesete“, dok je suradnja sa Sašom Lošićem iznjedrila „Od rođendana do rođendana“, a na repertoaru se preksinoć našla i legendarna „Ružica si bila“, na oduševljenje publike.

- Hvala nam najljepše što postojite, poručila je publici nakon tugaljive “Grad bez ljudi“. Publika sigurno preksinoć nije bila tužna, kao ni cjelokupna atmosfera. Manifestaciju su orgainizirali U. O. Adria i Elektro Percan uz podršku Općine Medulin i Favorit piva dok je binu pripremila tvrtka Vedras.(M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter