Ljubav kao peti element

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

U utorak je na velikoj sceni Istarskog narodnog kazališta održana završna produkcija plesnog studija Zaro. Izvedba je nazvana ''Peti Element'' prema ideji stručne suradnice Kristine Petrić, a namjera je bila prikazati ljubav kao peti i najvažniji element koji spaja sve ostale elemente i bez kojega nema života niti u jednom obliku.

U izvedbi je sudjelovalo stotinu i pet polaznica plesnog studija Zaro te jedan polaznik. Plesale su grupe svih uzrasta, a bilo je i nekoliko solo dionica koje su izvele starije polaznice. Gledalište je bilo puno i vidno oduševljeno izvedbom.

Predstava je upotpunjena vizualnim efektima kao što je ples sjena na samom početku izvedbe, dimni oblak je povremeno naglasio mističnu prirodu određenih plesnih sekvenci, a kostimi i projekcije na platnu pomogli su u prijenosu poruke. U predstavi su plesom jasno pokazani svi elementi –  voda, vatra, zemlja i zrak koji se pretapaju jedan u drugi te se izmjenjuju točno onako kako to iziskuje prirodna dinamika scene.

Dinamiku izvedbe dodatno naglašavaju bubnjevi i ples koji podsjeća na ritualne plesove. Svi ovi osnovni elementi koji čine naš planet pogodnim za život na kraju bivaju spojeni petim i najvažnijim elementom – elementom ljubavi koji je na sceni naglašen pozadinskom fotografijom u obliku srca, a svi su se polaznici spojili u veliku grupu okruženu crvenim platnom. Za umjetničku koordinaciju zadužena je Linda Milani, režiju i koreografiju potpisuju Paola Šimunović i Tina Đurišić, glazbeni suradnik je Branko Radić, a plakat je ilustrirala učenica Anja Kuzmić. (E. ORLIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter