Kaštelir: U sudaru Renaulta i Forda troje poginulih

(M. SARDELIN)
(M. SARDELIN)

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se u ponedjeljak oko 17 sati dogodila na cesti Gedići - Kaštelir poginule su tri osobe, a ozlijeđenoj je i jedno 5-godišnje dijete. Prema prvim informacijama dijete je prebačeno u pulsku Opću bolnicu na liječenje, a težina ozljeda, prema podacima iz policije još nije poznata.

Sudar se dogodio između dva osobna automobila pulskih registracijskih oznaka - Renault Megane i Ford Fusion. Međutim kako se nesreća dogodila, odnosno koji ju je od vozača tih automobila prouzročio, u ponedjeljak nije bilo poznato. Naime, policija i zamjenica pazinskog državnog odvjetnika Anita Fridrich u ponedjeljak nisu dovršili očevid, te će on biti dovršen u utorak.

Naime glasnogovornica PU istarske Suzana Sokač potvrdila nam je da će vozila radi vještačenja ostati do utorka ujutro na mjestu događaja, što znači da će i navedena dionica ceste biti zatvorena za promet dok vještak iz Centra za forenzična ispitivanja Ivan Vučetić iz Zagreba ne obavi vještačenje.

Renault se zapalio

Sokač nam je samo potvrdila broj poginulih. Dodala je da se Ford u kojem su se nalazile tri osobe, vozač, suvozačica i dijete kretao iz smjera Kaštelira, a Megan u suprotnom, u smjeru Kaštelira. No do zaključenja ovog teksta nismo uspjeli saznati koji je od ta dva automobila prouzročio nesreću.

Sraz vozila je bio silovit toliko da je Renault izletio izvan kolnika i zapalio se, a Ford se zaustavio na lijevoj kolničkoj traci okrenut prema Kašteliru.

Ravna cesta

Nesreća se dogodila na dugom, ravnom i preglednom djelu ceste stoga nije jasno što se dogodilo. Prvi je na mjesto događaja došao jedan vozač koji je iz gorućeg Renaulta izvukao vozačicu, no nije joj bilo pomoći.

U drugom vozilu, Fordu, nalazio se 5-godišnji dječak. I njega je iz vozila izvukao vozač koji je prvi stigao na mjesto nesreće, kako bi ga sklonio od požara. (Napisao i snimio Mateo SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter