Kamenjak Rocky Trails 2014. i "bijeli miševi"

Ilias Periklis predvodi maratonce (M. ANGELINI)
Ilias Periklis predvodi maratonce (M. ANGELINI)

Lijep, sunčan dan privukao je danas više od 250 biciklista i 50 trkača u Premanturu, gdje se odvijao drugi dan Outdoor festivala Kamenjak Rocky Trails 2014.

Nakon sjajne subotnje utrke, namijenjene uglavnom profesionalnim MTB vozačima 18. izdanja XCO Premanture, danas su na svoje pored profesionalaca došli i vozači amateri, odnosno rekreativci, jer je drugo izdanje maratona pod nazivom XCM Rocky Trails Kamenjak trebalo biti prilagođeno svim ljubiteljima ovakvih biciklističkih utrka. Trebalo je, ali je po priznanju velike većine vozača i ova 22 km duga staza bila iznimno zahtjevna. Posebno za one koji su se odvažili njome voziti više od kruga, koliko su vozili kadeti i rekreativci 1.

- Važno je voziti, vidjeti i uživati, bila je misao jednog od rekreativaca koji su prošli samo jedan krug stazom kojom su se sjurili svi zajedno. Jer, rame uz rame na startu su se našli profesionalci poput pobjednika Portugalca Tiaga Ferreire i drugoplasiranog Grka Iliasa Periklisa, ali i potpuni rekreativci koje je ovdje "pozvala" ljubav prema biciklima i prelijepoj prirodi gornjeg i donjeg Kamenjaka kuda je vodila staza.

Utrku kategorije elite obilježila su dvojica vozača Proteka, Ferreira i Periklis. Od starta su izbili na čelo i potom ostavljali sve više prašine između sebe i ostalog društva.

- Staza je bila jako lijepa i zahtjevna, posebno na novom dijelu koji nisam poznavao. Bila je tehnička i tražila je dosta napora od vozača, rekao je pobjednik, Portugalac Tiago Ferreira.

Najbolji među hrvatskim vozačima kategorije elite bio je Paolo Rigo, Istrijan koji nastupa za Tuškanac.

Ako su vozači profesionalci rekli da je ovih 66 kilometara bilo naporno, još je teže bilo vozačicama u kategoriji elite koje su imale jednaku stazu. Neke su vidjele i "bijele miševe", poput prve hrvatske predstavnice.

- Ovo mi je prvi maraton ovdje. Bilo je teško, jako zanimljivo i - teško. Išlo se punim gasom od početka do kraja, nigdje nije bilo odmora. Ni uzbrdo, ni nizbrdo, ni na ravnom. Stalno se išlo punim gasom. I onda kad stalno gledate u kamenje, u pod, onda vam to bijelo kamenje počne sličiti na bijele miševe. Iako nisam ništa popila, ha, ha, rekla je umorna, ali dobro raspoložena Andrea Kiršić, Labinjanka koja vozi za zagrebački Keindl sport. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter