JazzIstra Orchestra i Tamara Obrovac u INK-u


Uspješan je bio sinoćnji prvi nastup mladih, mahom istarskih glazbenika okupljenih u JazzIstra Orchestru kojem se na pozornici Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula u drugom dijelu pridružila Tamara Obrovac.

Pred više od 450 prisutnih u prvom dijelu predstavili su poznate stare i popularne istarske pjesme kao što su "La mula di Parenzo" ili "Puna je Pula", dok su u drugom dijelu na red došle Tamarine uspješnice poput "Črnog zla" ili u bisu izvedene "Majmajole". Skoro sve skladbe aranžirali su članovi ovog ansambla osnovanog na inicijativu Udruge jazz glazbenika JazzIstra s namjerom da okupi najbolje mlade školovane istarske glazbenike.

Ta kvaliteta se vidjela i sinoć, ali ne samo kvaliteta, nego i činjenica da se dečki (među kojima je i jedna cura) dobro poznaju i odlično funkcioniraju na bini, a pojava legendarne istarske jazz dame koja se u ovom prostoru osjeća kao doma dala im je i dodatni polet i energiju. Ona pak nije štedjela hvalospjeve na njihov račun, a nadamo se da će im ovaj prvi nastup biti i dobra motivacija za nove koncerte za koje pak želimo da ih imaju što više, u Istri i ostatku Hrvatske, ali i izvan nje. (M. RADIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter