Istra je proizvođačima zanimljivo tržište

120 izlagača iz zemlje i inozemstva na ovogodišnjem Promohotelu (M. MIJOŠEK)
120 izlagača iz zemlje i inozemstva na ovogodišnjem Promohotelu (M. MIJOŠEK)

U vrijeme gospodarske krize svaki kontakt u poslovnom svijetu zlata je vrijedan. Misao je to kojom se povela većina izlagača na ovogodišnjem Promohotelu, 29. sajmu prehrane, pića i opreme za turizam, koji se održava u sportskoj dvorani Žatika u Poreču. Na više od tri tisuće kvadrata izložbenog prostora prisutno je oko 120 izlagača iz zemlje i inozemstva koji se bore za svoje mjesto u masovnom turističkom sektoru, a vrhunske nisu samo perilice za rublje i posuđe, štednjaci, kolektori sunčeve energije, nego i podne obloge, kreveti, madraci, salvete, pegle, kolači….

Svatko od izlagača hvali svoje, a posjetitelji različito reagiraju. Neki koriste priliku da neobavezno prošeću i štogod besplatno kušaju, drugi pozorno slušaju i kimaju glavama, treći prikupljaju informacije, a neki i sami dolaze iz turističke branše pa znaju točno što pitati o detaljima i vijeku trajanja proizvoda.

Pažnju posjetitelja, između ostalog, privlači i nešto što je na prvi pogled veliki drveni valjak, a zapravo je riječ o vanjskoj sauni. Neki bi je htjeli i isprobati, ali kako kažu u šali na štandu: "Može, ali bez skidanja!" Prezentira je firma Elegpools sa sjedištem u Dekovićima kraj porečke Nove Vasi koja se bavi prodajom bazenske tehnike.

Zamijetili smo i strojeve za vakumiranje, profesionalnu opremu za kuhanje, talijanske strojeve za paštu, nizozemsku kavu, španjolsku tvrtku koja uređuje interijere lokala, pa su u Poreč prikazali jedan u piratskom stilu, automatske usisavače, namještaj koji predstavljaju vodeće hrvatske tvrtke za preradu drva i prodaju namještaja okupljene pod okriljem Hrvatske gospodarske komore i projektom "Drvo je prvo". Promohotel je i mjesto degustacija, pa tako možete probati sladolede, napitke, kavu, čokolade i praline u svim mogućim oblicima, od gitare, pa sve do - lijesa!

Oni koji se odluče za zdrave slastice i autohtone proizvode mogu to učiniti na nekom od štandova u sklopu 13. Promonature, izložbe ekoloških i autohtonih proizvoda u organizaciji udruge Bio Istra. Ovdje se predstavlja tridesetak izlagača iz Istre, ostalih dijelova Hrvatske i Slovenije. (Vedrana HABEREITER; snimio Milivoj MIJOŠEK)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter