Hollywoodske zvijezde stižu na Clooneyevo vjenčanje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vjenčanjem Georgea Clooneyja, jednog od najslavnijih hollywoodskih glumaca, s uglednom odvjetnicom za ljudska prava Amal Alamuddin, svijet dobiva još jedan bračni par koji glamur povezuje s humanitarnim radom, poput Angeline Jolie i Brada Pitta.

Glumac, redatelj i producent ženi se u ponedjeljak u Veneciji s englesko-libanonskom državljankom Amal Alamuddin, godinu dana nakon početka njihove veze. Odvjetnica koja je studirala na Oxfordu, radila je na Međunarodnome sudu pravde kao savjetnica glavnog tužitelja Posebnog suda za Libanon na slučaju ubojstva premijera Rafika Haririja i pomagala bivšem glavnom tajniku UN-a Kofiju Annanu u uspostavi mira u Siriji. Usto je branila bivšu ukrajinsku premijerku Juliju Timošenko i osnivača Wikileaksa Juliana Assangea.

U Veneciju su, naravno, zajedno s budućim mladencima doputovale i brojne druge zvijezde i poznata lica. Mediji su pomno zabilježili kako je u subotu ujutro doručkovao sa svojim dobrim prijateljima, nekadašnjim top modelom Cindy Crawford i njezinim suprugom Randeom Gerberom, svojim kumom.

Gosti su odsjeli u eskluzivnom hotelu Belmond Cipriani Hotel. Među poznatim Georgeovim prijateljima koji su samo zbog njega ovoga puta doputovali u Veneciju, bili su Matt Damon sa suprugom Lucianom Barroso, Emily Blunt i Anna Wintour, te brojni drugi. Clooney si je dakako priuštio i momačku večer, te izlazak s dečkima u stilu "Oceanovih jedanaest".

No, zabaviti se s prijateljicama nije propustila ni mlada koja za tu posebnu večer odjenula žarko crvenu haljinu. Amal je uživala u društvu brojnih dobrih prijatelja ali i mame Baria i sestre Tale.

Clooney je svoju zabavu fokusirao na finu večeru u restoranu Da Ivo uz omiljeno crveno vino vintage 2010 Sassicaia, čija boca stoji oko 250 funti, a koje je dobio na dar od vlasnika restorana čiji je čest gost zadnjih desetak godina, Giovannija Fracassiija. Uz crno vino pila se i tekila, tako da je zabava bila prava, momačka. Prije toga uzvanici su uživali u dimljenoj tuni, ricotti, tortelinima, te brojnim drugim delicijama talijanske kuhinje. (S. URAN/Hina)


Podijeli: Facebook Twiter