Gimnazijalci se družili s napuštenim macama i psima

Gimnazijalci se družili s macama i psima (N. LAZAREVIĆ)
Gimnazijalci se družili s macama i psima (N. LAZAREVIĆ)

Pulski gimnazijalci danas su, povodom Svjetskog dana životinja, posjetili pet shop "Happy zoo" gdje su se družili s članovima Udruge "Ruka Šapi" i njihovom štićenicima. Kako doznajemo od predsjednice Sanje Čubrilo ova udruga koja s bavi zaštitom životinja djeluje od 2009. godine i u tom su vremenu udomili preko 700 životinja, te sterilizirali i kastrirali 400-tinjak mačaka i pasa.

- Gimnazijalcima smo nakon predavanja o samoj udruzi, pokazali životinje o kojima se brinemo poput Felixa, malog mačka kojeg su u Vodnjanu izgrizli psi, i koji je ovdje na oporavku, a zatim i ponudili opcije da budu naši volonteri ili privremeni udomitelji, što su neki i prihvatili, navela nam je Čubrilo te dodala da su svoje vlasnice našle i dvije male mačke koje su udomile Gabrijela i Valerija.

Zatim im je Dean Delbianco, vlasnik dućana, održao predavanje o zmijama te pokazao hranjenje malog pitona živim mišem. Inače, on je u svom shopu već smjestio 15-ak životinja spašenih sa ceste, kako bi se oporavile nakon bolesti ili operacija. Kako nam je navela gimnazijska profesorica Teodora Beletić pulska je gimnazija prva Eko škola u Istri, koja je ovaj status zaradila 2001. godine, a već deset godina imaju zlatni status. Na kraju su učenici članovima udruge predali prigodnu novčanu donaciju koju su sami skupili. Inače, svi koji žele pomoći ovoj udruzi, bilo donacijom ili pak volontiranjem, mogu se javiti na broj 099/670 82 75. (B. PETROVIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter