Get your fun on the route to Grožnjan


Temperamentni blues u izvedbi Greenhouse Blues Banda zavladao je u ponedjeljak Grožnjanom, a brojna publika koja je ispunila koncertni prostor i okolne uličice pridružila se glazbenicima u dobrom raspoloženju te su pjevali i plesali uz dobro znane blues skladbe. Riječ je o koncertu koji se održao u sklopu festivala Jazz is Back! BP, a na pozornici su se ovim vrsnim blueserima pridružile i dvije legende hrvatske glazbe - jazz rock ikona Zdenka Kovačiček te pjevač Miro Ungar koji ove godine obilježava 60 godina pjevačke karijere.

Osim dobro znanih pjesama poput "Walking by Myself", "Sweet Home Chicago" ili pak "Hard to Handle", Greenhouse Blues Band su izveli i autorske pjesme, u kojima su također pokazali da su majstori blues rock žanra.

Miro Ungar, sa svojih slavljeničkih šest desetljeća aktivnog pjevanja, prisjetio se prijateljstva s osnivačem festivala Jazz is Back! BP Boškom Petrovićem, a izveo je klasike poput "That's Life" i "St. Louis Blues". Zdenka Kovačiček se pak prisjetila kako je zadnji put pjevala na festivalu Jazz is Back! BP prije punih 14 godina, te da nije imala priliku svih tih godina da nastupi na pozornici grožnjanskog festivala. Publika ju je pak dočekala toplim aplauzom, na što je ona izvela jazz klasik "Is You Ain't My Baby", te nastavila s uspješnicama iz njezina bogatog opusa, poput "Vrati se u moje dane" i "Žena za sva vremena", a izvela je i pjesmu "Mali crni brat", koja se nalazi albumu objavljenom na vinilu 1978. godine, a ovih dana je taj album nanovo objavljen na vinilu i to u Austriji. Jazz rock diva Zdenka Kovačiček obradovala je publike i s dvije pjesme Janis Joplin - "Bobby McGee" i "Try", koje su moćno zvučale uz pratnju Greenhouse Blues Banda i njihove brass sekcije, a za finale koncerta Miro Ungar i Kovačiček su izveli "Well Alright, Okay, You Win" i "Route 66" gdje su preradili tekst i zapjevali "get your fun on the route to Grožnjan".

Festival Jazz is Back! BP predstavlja u srijedu posebno za ovu prigodu okupljen HGM Jazz Orkestar s kojima će nastupiti brazilska pjevačica Maucha Adnet i njujorški trombonist Luis Bonilla. U četvrtak pak nastupaju Gustafi koji će predstaviti svoje viđenje jazza. Svi koncerti počinju u 21.30 sati, a ulaz je besplatan. (Napisala i snimila Tea TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter