Frantic Amber, Pokerface, Sunless Sky i Angry Again u Uljaniku

Frantic Amber
Frantic Amber

Roštiljarka Live 2017 u suradnji s Hammer and Tongs u petak od 22 sata u pulski klub Uljanik dovodi vrhunske metal bendove s raznih strana svijeta a na koncertnoj večeri nazvanoj "Spring Metal Armageddon" nastupaju Frantic Amber, Pokerface, Sunless Sky i Angry Again.

Planetarno poznati

Frantic Amber su peteročlani melodični death metal bend iz Švedske kojem će ovo biti prvi nastup na ovim prostorima. Bend čine četiri žene a iako su locirani u Stockholmu članice dolaze iz Danske, Japana i Kolumbije. Njihova glazbena priča je krenula 2008., sazdana je na moćnim rifovima koji se isprepliću s vrhunskim melodijama i agresivnim vokalima, donoseći savršenu kombinaciju više stilova. Frantic Amber postaje poznat pojavivši se 2012. na dodjeli nagrada P3’s Music Award, a iste godine su najbolji bend u konkurenciji za Wacken Metal Battle. Održali su turneje svirajući s bendovima kao što su Six Feet Under, Entombed A.D. i dr., a nastupili su i na najvećim europskim festivalima. Debi album "The Burning Insight" postaje planetarno poznat, a pojedini video uradci snimljeni za stvari s tog albuma bilježe i preko petsto tisuća posjeta.

Pokerface je jedan od najpoznatijih ruskih bendova novije generacije a postao je respektabilno ime i izvan matične države. Zvuk temelji na furioznoj kombinaciji thrash/death metal zvuka a predvođeni su atraktivnom pjevačicom visokih vokalnih mogućnosti Alexandrom Orlovom. Bend se diskografski predstavio 2014. EP-om "Terror is the Law", preko albuma "Divide and Rule", a ovih dana je objavljen i album "Game On". Dijelili su pozornicu i bili na turnejama s mnogim velikim imenima metal scene kao što su Megadeth, Kreator, Sepultura, Children Of Bodom, Overkill, Sodom i dr.

Tempirana zvučna bomba

Američki power metal bend Sunless Sky je 2013. krenuo kao projekt iskusnih glazbenika a prije nekoliko dana objavili su debi album "Doppelganger". Naslanjajući se na temelje klasičnog metala, pokazali su kako se istovremeno može zvučati iznimno svježe i moderno. Mnogima će biti itekako zanimljiv podatak kako se za gitarom nalazi Curran Murphy iz benda Annihilator.

Angry Again dolaze iz Švicarske i predstavljaju novu školu thrash metala pod utjecajem bendova kao što su Machine Head, Hatebreed, Trivium i dr. Njihov stilski izričaj prepun moćnih i dinamičnih groovy dijelova u koncertnim nastupima predstavlja doslovno tempiranu zvučnu bombu.

Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti u pulskom Rock baru Mimoza, a koncert se održava uz podršku Grada Pule. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter