Finalni mečevi, "ludi" Austrijanci i plesačice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Subota je bila dosad najzanimljiviji dan Poreč Majora nakon što su se tijekom popodnevnih sati na vrućem pijesku Peškere izredala po dva ženska polufinala, finale, utakmica za treće mjesto te muška četvrtfinala u kojima su ponajbolji svjetski "pjeskaši" unatoč visokim temperaturama pokazali iznimno umijeće.

Gorjele i tribine

No, osim sportskih uzbuđenja, pažnju su osobitim navijanjem + nenadmašni, uglavnom austrijski, navijači kojima zaista treba skinuti kapu do poda. Odjeveni oskudno ili goli od pojasa na gore neumorno su bodrili svoje favorite s najtoplije, istočne tribine, te se veselili svakom potezu svojih ljubimaca.

Temperatura je jučer prelazila 31 stupanj Celzijevih, i to u hladu, pa su ih stoga u stankama utakmica polijevali i prskali vodom iz gumene cijevi na što su, čini se, austrijski navijači posve naučeni s sportskih susreta koji se već dva desetljeća održavaju u Austriji gdje je odbojka na pijesku, premda po svojoj definiciji primorski sport, izrazito popularna.

Ostali su gosti na glavnom stadionu koji može primiti pet tisuća gledatelja izdržali uglavnom utakmicu ili dvije, pa se može reći da su tijekom jučerašnjeg dana porečku Peškeru pohodile tisuće posjetitelja premda ni u jednom trenutku gledalište nije bilo posve ispunjeno, što se definitivno očekuje tijekom današnjih finalnih i polufinalnih susreta.

Šou Petera Besenyeija

Jučerašnje je odbojkaške susrete na pijesku oko 14 sati prekinuo zračni šou program u izvedbi poznatog mađarskog akrobatskog pilota i svjetskog prvaka s Red Bull Air Race natjecanja Petera Besenyeija, koji je porečkom gledateljstvu oduzeo dah letačkim akrobacijama iznad mora i terena na Peškeri. Pedesetosmogodišnja legenda ovog sporta poletjela je s aerodroma u Vrsaru kako bi svojim neuobičajenim pilotskim pozdravom ovjekovječio ovaj sportsko-zabavni festival. Svakako treba spomenuti i vruće plesačice Poreč Majora koje se u stankama između setova plesnim točkama na pijesku zabavljale publiku.

Informacije o mečevima i manifestaciji, kao i rezultati mogu se pratiti na www.swatchmajorseries.com. (Anđelo DAGOSTIN, snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter