Energična ljubljanska psychobilly mašina

Clockwork Psycho (Tea TIDIĆ)
Clockwork Psycho (Tea TIDIĆ)

Iako su u Puli održali tek nekoliko koncerata, slovenski psychobilly sastav Clockwork Psycho ima respektabilnu bazu fanova u Puli, što se moglo vidjeti i na subotnjem koncertu u Klubu Monteparadiso. A kao što publika voli ovaj trio predvođen energičnom i karizmatičnom pjevačicom i kontabasisticom Clockwork Lilith, tako su i Clockwork Psycho pokazali da im je itekako stalo do pulske publike pa su im priredili iznenađenje koje su pripremili upravo za koncert u Puli - na svoj repertoar su uvrstili i hommage velikanu pulskog punka, Branku Črncu Tusti i KUD Idijotima, te su izveli njihovu legendarnu pjesmu "Za tebe".

Publika je u glas pjevala sa Clockwork Psycho, a dobra atmosfera puna pozitive vladala je cijele večeri. Inače, ovaj ljubljanski psychobilly trio nastupio je u Puli u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju novi album "I Don't Give A Fuck", pa su tako izveli pjesme s novog albuma kao i s prijašnjeg "Nightmares from Laibach". I ostali članovi benda, gitarist Al Eržen i bubnjar Marko Valant, predstavili su se u nekoliko pjesama u ulozi pjevača, a repertoar svojih autorskih pjesama su upotpunili i s nekoliko obrada poput "Narodne" grupe Parafi, "Vjeran pas" grupe Termiti… a za finale koncerta izveli su naslovnu pjesmu s novog albuma, "I Don't Give A Fuck", sa zaraznim refrenom koji je publika pjevala s njima. Nakon takvog eksplozivnog i energičnog finala, publika nije htjela pustiti Clockwork Psycho da siđu s pozornice, te su ih povicima i aplauzima dozvali na bis.

Koncertnu večer otvorio je pulski old school punk bend Kani Bastardi, koji iako djeluju tek godinu dana, imaju svoju publiku, a grupica njihovih fanova došla je iz Pazina na njihov koncert, tako da je publika već s prvim taktovima došla ispred bine.

Sveukupno, subotnja večer u podzemlju Rojca, u Klubu Monteparadiso bila je u znaku kvalitetne i energične glazbe i dobre energije. Po završetku koncerta, posjetitelji su pohrlili na štand da se opskrbe pločama, CD-ovima i majicama grupe Clockwork Psycho, a mnogi su pak komentirali da je koncert bio odličan i da će sigurno doći i na sljedeće koncertno gostovanje energične ljubljanske psychobilly trojke. (Tea TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter