Džajić počasnim udarcem otvorio 3. El-Stil

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Da je treneru svih trenera Miroslavu Ćiri Blaževiću i jednom od ponajboljih lijevih krila svih vremena Draganu Džajiću samo po kuna za svaku fotografiju koju su napravili s razdraganim stanovnicima Pule i posjetiteljima tradicionalnog malonogometnog turnira u Savičenti – Forbesova lista najbogatijih ljudi planete bila bi opasno ugrožena.

Njih su dvojica naime bili posebni gosti Općine Svetvinčenat i MNK El-Stil iz Pule, organizatora tradicionalnog, 3. po redu malonogometnog turnira veterana koji je sinoć počeo u tom živopisnom gradiću središnje Istre. Na terenu u Žlinji, velikom zelenom terenu okruženom zidinama iza kojih se nalazi čudesni kaštel Morosini Grimani, formirano je igralište dimenzija između velikog i malog nogometa.

Turnir je pokrenut prije tri godine, a glavni mu je cilj bio kroz druženje i sport povezati zemlje i narode koji su nekad obitavali u istoj državi. Ideju načelnika općine Savičenta Dalibora Macana s oduševljenjem su prihvatili igrači, poznati nogometaši koji su u periodu od sedamdesetih godina pa sve do kraja prošlog stoljeća aktivno nastupali u brojnim klubovima. Ove godine nastupa devet timova, uz domaćine iz Savičente, organizatore El-Stil iz Pule te malonogometni klub iz Labina, tu su još i Crvena Zvezda iz Srbije, Sarajevo i banjolučki Borac iz BiH, Olimpija iz Slovenije te Rijeka i Hajduk iz Hrvatske.

- Jako sam zadovoljan kako se razvija ideja ovog turnira, a dok smo na prva dva izdanja imali po osam ekipa, ove je godine još jedna više. Uvjereni smo da će svake iduće godine biti još više nogometaša i ekipa jer se za trajanja turnira u Savičenti događa nemalo zanimljivih, pa i dirljivih priča, susreta igrača, koji se praktično nisu vidjeli još iz doba kad su igrali u najmlađim uzrastima pojedinih klubova, istaknuo je Macan.

Uistinu, mala je Savičenta sinoć djelovala kao jedan potpuno neobični zbor nogometaša niza generacija, koji su obilježili ne samo svoje matične, nego i brojne nogometne veličine širom Europe. Spomenimo tako primjerice Mladena Mladenovića, Vilsona Džonija i Milutina Šoškića. Zadovoljan je bio i predsjednik pulskog El-Stila Pero Plavšić, jedan

od inicijatora turnira, tim više jer je njegovom klubu odlično krenulo i na zelenom travnjaku. Turnir se nakon jučerašnjih prednatjecateljskih utakmica danas nastavlja završnim ogledima, da bi sve završilo u večernjim satima kad će svi sudionici turnira na zajedničkom druženju odgledati finale Lige prvaka. (Edi PRODAN)


Podijeli: Facebook Twiter