Dva violončela i orkestar oduševili 20.000 ljudi

2CELLOS i Ljubljanski simfonijski orkestar u Areni Stožice (Simone di Luca)
2CELLOS i Ljubljanski simfonijski orkestar u Areni Stožice (Simone di Luca)

Nastupom pred više od 20 tisuća obožavatelja u ljubljanskoj Areni Stožice 2CELLOS su potvrdili status velikih svjetskih zvijezda.  Potpomognuti Ljubljanskim simfonijskim orkestrom Stjepan Hauser i Luka Šulić održali su dva koncerta u dva dana u Areni Stožice dok su se zvukovi violončela pretvarali u čistu magiju, a publiku bacali u trans.

Time su 2CELLOS još jednom pokazali zašto su odavno postali svjetska senzacija i glazbenici koji svojim radom obogaćuju glazbeno nasljeđe Hrvatske i svijeta. Ovi dvosatni spektakli začinjeni impresivnom produkcijom i pirotehnikom odlična su najava za njihov povratnički pulski koncert pod zvjezdanim nebom u pulskoj Areni drugog srpnja gdje će 2CELLOS sa simfonijskim orkestrom posjetiteljima pružiti jedinstveni doživljaj. S orkestrom će u prvom dijelu koncerta stvoriti magičnu atmosferu njihovog klasičnog repertoara kao i slavnih filmskih djela. Drugi dio koncerta će se nastaviti s obradama popularnih rock i pop skladbi koje su 2CELLOS predstavili na svojim nastupima diljem svijeta.

Album "Score" s filmskom glazbom snimljen je s Londonskim simfonijskim orkestrom, naišao je na odlične kritike, a posljednji objavljeni spot za pjesmu ''Now We Are Free'' iz filma "Gladijator" ima već sada više od milijun i dvjesto tisuća pregleda na YouTubeu. Upravo ih je autor spomenute pjesme Hans Zimmer uvrstio na svoj novi album s njihovom izvedbom pjesme "Mombasa" koju je napisao za film "Početak".

Ulaznice za koncert u Puli prodaju se po cijelom svijetu, cijene idu od 190 do 450 kuna, a mogu se nabaviti putem sustava Eventim. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter