Duhovite replike, maštoviti kostimi i scenografija


Izvrsnu adaptaciju predstave "Aladdin" izveli su u subotu navečer premijerno glumci iz Teatra Naranča u dvorani narančastih stolica bivšeg Pionirskog doma.

Još bogatiji

"Aladdin" je prije četiri godine, gotovo na isti datum bila predstava kojom se ovaj teatar proslavio i nakon toga redali su se njihovi uspjesi: od "Pinokia", do "Snježne kraljice", "Alise u zemlji čudesa", "Pepeljuge", "Trnoružice", "Herkula" i niza drugih predstava.

Predstava sada donosi obnovljeno ruho, još je bogatija, s nizom duhovitih replika koje se odnose i na aktualne teme, na ono što je djeci blisko i razumljivo, ima tu i puno humora, glazbe i plesa, uz dojmljive kostime Nevena Mihića i scenografiju Breze Žižović i Katje Taljat. Vrlo dobro se u cijeli kontekst uklapa i glazba Branka Radića, a adaptaciju i režiju potpisuje Majkl Mikolić.

Iz carstva pješčanih dina, safira i blaga stiže priča o siromašnom dječaku koji je prisiljen krasti da bi preživio. Njegovo su bogatstvo dobro srce i vjera u bolje sutra, koji mu daju snagu u borbi za nemoguću ljubav princeze Zaire. U pustolovini osvajanja princezinog srca i Sultanove naklonosti pomoći će mu njegov vjerni pratitelj Habib i novi prijatelji: Duh iz čarobne svjetiljke i Leteći tepih. Šarolika će družina savladat čak i najopasnije prepreke zlog čarobnjaka Yasina.

Predstava je cijelo vrijeme vrlo živahna, dinamična, uz izmjenjivanje plesnih i pjevanih numera, sa šarenim kostimima i s vrlo dobro raspoloženim glumcima. Upravo se ta dinamičnost svidjela najmlađoj djeci, koja još nisu toliko u stanju povezivati razgranate niti nikada dosadne fabule.

Brojni glumci

Priča je predstavljena na djeci primjeren način, bez naratora, a sadržaj najmlađi otkrivaju upravo kroz te raskošne, dinamične dijaloge protagonista.

Igraju: Monika Mihajlović, Majkl Mikolić/Ugo Korani, Luka Juričić, Katja Rabar, Lino Brozić, Franjo Tončinić, Gea Gallo/Erik Vido, Ena Bratić, Gea Modrušan, Roberta Stevanović, Martina Gašparović, Šima Kastelc, Luka Rudan, Ivan Roce, Matilda Nikić, Lucija Pajca i Marko Hasanović.

Predstava igra još u subotu, 24. rujna u 18 sati, i u nedjelju, 25. rujna u 11. Informacije i rezervacije: [email protected], 095/5222-505. (Vanesa BEGIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter