Druženje novinara, voditelja, slušatelja i pjevača

Alfredo Kocijančić, Radmila Paliska Kos i Silvana Fable (M. RIMANIĆ)
Alfredo Kocijančić, Radmila Paliska Kos i Silvana Fable (M. RIMANIĆ)

Posljednja ovosezonska emisija Radio Labina "Istarska vikend kartolina" emitirana je danas uživo s pozornice kod "Šohta" na Pjacalu.

"Ta je emisija projekt naše voditeljice i novinarke Silvane Fable", kaže Goran Brezac, glavni urednik Radio Labina. Tijekom ljeta u emisiji je Fable najavljivala i pratila razne manifestacije diljem Istre, a na valovima RIMA-e (Radijska istarska mreža) mogli u je pratiti slušatelji u cijeloj Istri. Budući da se turistička sezona primiče kraju ovom manifestacijom, prozvanom "Pozdrav ljetu", Radio Labin se emisijom uživo želi približiti svojim slušateljima, kaže Brezac i dodaje: "Željeli smo napraviti nešto što još nitko nije napravio. Željeli smo doći među naše slušatelje da se vidimo, a ne samo čujemo".

"Tijekom ljeta družili smo se s manifestacijama diljem Istre od Umaga, Pazina, Gračišća, Motovuna, Grožnjana, Motonuna, Vodnjana, Rovinja i drugih krajeva", kaže Silvana Fable autorica i voditeljica projekta. Napominjući kako je na tim putovanjima Labinština možda bila malo zanemarena, zato je odlučeno da se ova završna ovosezonska "Istarska vikend kartolina" realizira u živo iz Labina, kako kaže Fable, "s našim Labinjanima".

Ekipa Radio Labina poželjela s družiti sa svojim slušateljima i ponuditi im marendu, a na jelovniku su bile srdelice i ćevapi, naravno uz čašu vina, bijelog ili crnog, po želji posjetitelja. Kroz program su vodili Alfredo Kocijančić i Silvana Fable, a sugovornici su im bili Radmila Paliska Kos iz TZ-a Grada Labina koja je govorila turističkoj sezoni i predstojećim planovima. Ovom prigodom najavila i predstojeću smotru folklora u Rapcu. Alen Paliska iz Sportsko rekreacijskog kluba Alba najavio je nadolazeću utrku Labin Rabac Vertical.

O berbi grožđa govorio je vinar Goran Baćac iz Kukurini, a Mori Kukuć iz labinskog Crvenog križa, čiji su volonteri za trajanja "Istarske vikend kartoline" demonstrirali prvu pomoć unesrećenima, govorila je o Svjetskom danu prve pomoći.

U zabavnom dijelu programu sudjelovali su Valter Golja-Poštin, Serđo Valić, Silvija Rejec i Aleksej Hrvatin, Diego Zulijani, Predrag Ljuna i mlade snage Nicol Vidak, Adriana Miletić i Rafaela Blažina.

"Ovaj prostor, Pijacal i Šoht, su dio povijesti i rudarske tradicije kojom je obilježen Labin. Nažalost nedovoljno su iskorišteni, zato i na ovaj način želimo potaknuti Grad, da se na ovom prostru pokušaju organizirati manifestacije pogotovo one vezane za njegovanje tradicije rudarstva u turističke svrhe", kaže Fable.

U vrijeme emitiranja "Istarske vikend kartoline" na Pijacalu se okupio popriličan broj ljudi koju su emisiju pratili sa sigurne udaljenosti, uz šank na kojem su mogli marendati i popiti čašu vina. Jedan od njih je i Lučano Faraguna koji je na pitanje kako mu se ovo sviđa odgovorio: "Treba ta šoht uredit, da se nešto stori, da se sa u koncesiju i da se malo krene napred. Ovo je za deset. Nadam se da se tako nastaviti i da će od tega nešto bit". (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter