Doček na trgovima, u klubovima, u podne ili u ponoć

Massimo Savić nastupa na pulskom Forumu (Niko Goga/CROPIX)
Massimo Savić nastupa na pulskom Forumu (Niko Goga/CROPIX)

Vrhunac bogatog prosinačkog programa u Puli obilježit će današnji ispraćaj stare i doček Nove 2016. godine. Brojna događanja u sklopu programa "Prosinac u gradu", koji je dosad održan na više od 30 lokacija diljem grada, započinju na gradskoj tržnici gdje će se od 10.30 sati pripremati već tradicionalna besplatna novogodišnja fritaja od 2.016 jaja s kobasicama, a nastupit će grupa "In vino veritas" na Narodnom trgu i grupa Boom na prvom katu tržnice.

Vatromet i u podne

Prvi put u Puli, točno u podne, na pulskoj Karolini bit će organiziran "dnevni" doček Nove godine. Na klizalištu koje je postavljeno u suradnji Grada Pule i Pula parkinga, stara godina ispratit će se uz besplatno klizanje, prvi dnevni vatromet, tortu i vino, a u glazbenom programu nastupit će Serđo Valić, "Master bend" i zbor Zaro. U sklopu programa bit će najavljen i prvi "Trapan ins(l)ide hockey turnir" u Puli koji će se održati u subotu 23. siječnja. Svi zainteresirani moraju se prijaviti. Svaka ekipa može imati do pet igrača, s tim da će na ledu istovremeno biti trojica.

Također u podne, na Bunarini organizirano je druženje uz nastup Deana Bakića.

Manifestacija Seasplash Platforma #9 tradicionalno će godinu zatvoriti velikim elektronskim dočekom Nove Godine na tri floora; Slurp!, Seasplash i Marsroom. Novogodišnji party će se, kako doznajemo od organizatora, zbog tehničkih razloga ipak održati u tunelima ZeroStrasse, a ne u Null Kanalu pulskog Kaštela, kao što je prvobitno bilo najavljeno. Čak dvadesetak DJ-eva i producenata pružit će posjetiteljima mješavinu house, techno, dub i psy trance ritmova za sam početak nove 2016 godine. Ulaz je besplatan.

U šatoru na Portarati svirat će od 19 sati grupa "Čuvari svirala", dok će posjetitelje, uoči dočeka, na glavnom gradskom trgu Forumu zagrijati i rasplesati The Night Express Band, a u Novu godinu uvesti legendarni Massimo. Novogodišnji vatromet Puljanima i ostalim gostima darovat će Turistička zajednica Grada Pule.

Slavlje po pulskim klubovima

Tradicionalni doček nove godine organiziraju i brojni pulski klubovi - tako primjerice iz Kluba Uljanik uz besplatan ulaz za posjetitelje najavljuju i besplatne grickalice i brojna iznenađenja. Od 21 sat tulum počinje i u Arubi, te Klubu Pietas Julia, gdje se 'Nova' dočekuje uz vatromet, šampanjac i Lighthouse Band i DJ Kole. Doček Nove 2016. organizira i Club Cargo u kojem nastupa "Prestige Band" i Tamburaški sastav "Inat" te Zeppelin lounge bar na Zlatnim stijenama u kojem se organizira Trash party.

Novogodišnje slavlje tradicionalno će se održati i u caffe baru Mimoza, a ono zadnjeg dana godine počinje točno u podne. Koncertnu rock'n'roll matineju priredit će pulski rock cover trio "CherryBombz", koji čine pjevačica i basista Tea Tidić, gitarist Saša Ristić i bubnjar Ranko Matošević. Ovaj je band osnovan 2012. godine, a svi članovi ovog sastava imaju dugogodišnje iskustvo svirke u raznim bendovima - Tea Tidić u VIS The Thunderbirds, Junkers5 i Leukkeemiaa; Saša Mihael Ristić u Aeon i Blackline, a Ranko Matošević u Rock Yu Band, Preludium i Rock Line…

Jelena Rozga nastupa u Poreču, a Parni valjak zabavlja goste u Rovinju

Neki istarski gradovi priredili su program dočeka nove godine na otvorenom uz nastup zvijezda i zvjezdica, vatromet i bogatu ugostiteljsku ponudu. Cijeli je prosinac u Poreču u znaku blagdana: priređene su različite manifestacije, zabava za djecu uz doček Djeda Mraza. Staru će pak godinu Porečani moći ispratiti na Trgu slobode uz zvijezdu hrvatske estrade Jelenu Rozgu koja nastupa od 23 sata. Prije nje na binu će stupiti gosti iznenađenja, a poslije Rozge slijedi nastup DJ-a i plesačica. Osim glazbe, na meniju je i bogata eno-gastronomska ponuda, a samo zagrijavanje na Trgu kreće već od 11 sati.

Doček Nove godine bit će popraćen zdravicom i čestitkom gradonačelnika, a Jelena Rozga će publiku nastaviti zabavljati do 1 sat u novogodišnjoj noći. Zabava će se potom do ranih jutarnjih sati nastaviti uz DJ-a, a publika će se moći zagrijati uz bogatu ponudu jela i pića koja će se tijekom cijelog programa nuditi s okolnih štandova, najavili su iz Grada. Slavlje je u Poreču počelo još jučer popodne, uz glazbeni program na Trgu slobode. Na Silvestrovo zabava počinje u 11 sati uz nastup Baredinosaura, nakon čega slijedi program DJ-a. Ugođaju po gradskim ulicama, lokalima i pozornici zasigurno pridonijet će i tamburaši iz prijateljskog grada Zaboka.

Rovinj, turistički biser Istre, u novu godinu kreće uz otvorene brojne hotele koji su pripremili tematske dočeke. Otvoreni su Maistrini hoteli Eden, Park, Monte Mulini, Lone i Adriatic, kao manji hoteli Angelo d'oro, Villa Valdibora, Villa Tuttorotto, kamp Ulika te brojni ostali objekti u privatnom smještaju. Proslava u Maistrinim objektima moguća je samo uz smještaj. Višednevni paketi za hotele Monte Mulini i Lone u znaku su dekadentnih 20-ih godina prošlog stoljeća i Velikog Gatsbyja. Turistička zajednica u suradnji s Maistrom i Udruženjem obrtnika grada Rovinja organizira pak doček na Trgu maršala Tita, gdje nastupaju Parni valjak i Le Monde. Organizirana je i ponuda svakovrsnih delicija, a posjetitelji će Novu dočekati uz vatromet.

Suho i prohladno u novogodišnjoj noći

U četvrtak se u Istri, prema prognozi Istrameta, očekuje sunčano vrijeme uz malu, navečer umjerenu naoblaku tzv. visokog tipa. Puhat će slaba do umjerena bura, dok je na pojedinim lokalitetima još prijepodne moguća jaka bura. Jutarnje temperature zraka kretat će se od minus 7 do 3, a dnevne od 4 do 7 Celzijevih stupnjeva. Novogodišnja noć bit će djelomično vedra, u drugom dijelu uz porast visoke naoblake. No, bit će hladno uz temperature zraka od minus 4 u unutrašnjosti do 3 stupnja uz obalu, pa se onima koji se odluče čekati Novu godinu na otvorenom preporučuje topla slojevita odjeća.

Koktelsi na Forumu na reprizi dočeka Nove godine

Za sve one koji u prvi dan nove 2016. godine uđu s dovoljno energije prigodna se događanja u Puli nastavljaju i prvog siječnja i to već od 12 sati kada u hotelu Park Plaza Histria nastupa glazbenica Vesna Ivanović s Concertinom "Joy to the World". U 18.30 sati u hotelu Pula na rasporedu je Darko Jurković Charlie s jazz koncertom "Dvije gitare".

Na Forumu, od 21 sat slijedi svojevrsna repriza dočeka Nove godine uz grupu Koktelsi. Prepoznatljivi po svom energičnom scenskom nastupu, kostimografiji i osebujnom glazbenom stilu Koktelsi će prvog dana nove godine na Forumu zabavljati sve Puljane i njihove goste i zasigurno im prirediti spektakularni nastup. (Borka PETROVIĆ, Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter