Da nema klizališta ne znam gdje bih utrošila vrijeme

Veliki broj školaraca po završetku polugodišta pohrlio je na klizalište
Veliki broj školaraca po završetku polugodišta pohrlio je na klizalište

Iako se godinama do zadnjeg časa nije znalo hoće li Puljani imati svoje zimske radosti na ledu, te se uvijek nekako sretno pogodilo da je klizališta svake godine ipak i bilo, od ove godine više nema straha. Gradsko poduzeće Pula parking je, naime, klizalište kupilo i tako osiguralo da i Puljani svih uzrasta mogu svoje zimske praznike provesti na ledu. Klizalište je tako i ove godine postavljeno krajem studenog na Karolini te predano Pula sportu na upravljanje. A novi direktor Pula sporta Ivan Glušac nije krio zadovoljstvo što sugrađani imaju mogućnost klizati na ledu i to na predivnoj lokaciji u neposrednoj blizini Arene.

Sat klizanja 10 kuna

- Dosad je prodano nešto više od šest tisuća karata, ali pravo vrijeme za klizanje tek stiže s početkom školskih praznika. Dosad je školarcima trajala nastava pa nisu dolazili koliko su željeli, ali svejedno bilježimo dobre rezultate i posjećenost je dobra, kaže direktor Glušac.

Ističe da su jako zadovoljni ledom s kojim nisu imali većih problema, jer ih je i vrijeme poslužilo, nije bilo niti kiše, niti bure, a niti pretoplih dana.

- Cilj nije neka zarada, već da klizalište bude dostupno građanima i da im ponudimo jednu zanimaciju koju nemaju tijekom godine te da budemo ukorak s brojnim drugim gradovima. Stoga je i cijena pristupačna: do četiri sata klizanja cijena je 10 kuna po satu te, za one koji nemaju klizaljke, još 5 kuna za najam. Nakon četiri sata klizanja cijena iznosi 15 kuna, ali najam klizaljki ostaje 5 kuna, ističe direktor Glušac.

Upravo da bi pratili slobodno vrijeme školaraca, umjesto najavljenog zatvaranja 8. siječnja, klizalište ostaje otvoreno sve dok traju zimski praznici i zatvara se 15. siječnja.

- Želimo da i djeca koja ne idu na skijanje mogu uživati u zimskim radostima, a prema onome što vidimo, mislim da u tome i uspijevamo, rekao je direktor Glušac.

Na klizalištu je zaposleno pet osoba koji brinu o redu, čiste led i pomažu početnicima kod klizanja, iako za najmlađe postoje i takozvani medvjedići koji im olakšavaju održavanje (Najam medvjedića je pet kuna). A da nekih većih problema dosad nije bilo rekao nam je Dejvid Kolić, jedan od zaposlenika, kojem je ovo prva godina rada na pulskom klizalištu.

- Radim na ulazu u klizalište, ali i sve drugo što treba. Nema problema s klizačima, jer svi slušaju kada se kaže dosta, svi stanu i izlaze bespogovorno. Povreda? Bilo je nešto sitno, ništa ozbiljno, kaže nam Kolić.

Njegove riječi potvrđuje i jedan od najmlađih zaposlenika 16-godišnji Vanja Herceg za kojeg nam njegovi kolege otkrivaju da sva sila djevojaka dolazi na klizalište upravo radi njega. A on sam na to samo sliježe ramenima i sramežljivo se smije.

- Počeo sam raditi jer su me kontaktirali preko tate. Nisam klizao sve dok nisu prvo klizalište montirali u Puli, a onda sam išao iz godine u godinu i naučio dobro klizati. Sada je moj zadatak da uvodim red, ali nemam većih problema. Slušaju me klizači, moraju! Bilo je, istina, nekoliko slučajeva ozljeđivanja, ali ništa strašno, kaže nam Vanja. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter