Austrijanac Thiem pobjednik 26. ATP turnira u Umagu

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Austrijanac Dominic Thiem pobjednik je ovogodišnjeg, 26. izdanja ATP turnira tenisača u Umagu, on je u finalu sa 6-4, 6-1 svladao Portugalca Joaoa Sousu za samo sat igre.

Thiem (21) je do svog drugog naslova u karijeri, u svibnju ove godine je osvojio Nicu, stigao nadigravši po treći puta u isto toliko dvoboja Sousu. On je tako postao drugi Austrijanac koji je slavio u Umagu, nakon što je u prvoj polovici 90-ih tri puta pobjednički pehar podizao Thomas Muster.

Susret je bio izjednačen do rezultata 3-3 u prvom setu, a tada je Thiem iskoristio prvu i jedinu "break-loptu" u prvom setu. Mladi je Austrijanac sjajno igrao na svom servisu, te je bez problema zadržao tu prednost, u prvom je setu ukupno izgubio samo dva poena u svojih pet servis-gemova.

U drugom setu Thiem je ostvario "break" odmah u prvom gemu, a Sousa se potom praktički "raspao". Do vodstva 5-0 u drugom setu Thiem je izgubio samo jedan poen na svom servisu, a tada je odigrao jedini loš servis-gem što je Sousa iskoristio kako bi izbjegao "kvrgu". No, već u sljedećoj igri Thiem je opet oduzeo servis Sousi i završio posao.

Pobjendički pehar Thiemu je uručila hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je prisustvovala finalnom dvoboju.

Novak Đoković došao na finale turnira u Umagu

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković došao je u nedjelju pogledati finalni susret ATP turnira Croatia Opena u Umagu, za koji je uvijek govorio da ima posebno mjesto u njegovoj karijeri.

Uoči meča Đoković se nakratko susreo i s pokroviteljicom turnira, predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović.

"S obitelji sam na odmoru u Hrvatskoj. Htio sam navratiti u Umag, jer ovaj turnir zauzima posebno mjesto u mom srcu. Došao sam u ime svih davnih sjećanja. Ovdje sam prvi put igrao 2006. godine i sad kad sam ovdje u civilu, u košulji, hvata me nostalgija. Vuče me tenis, nedostaje mi reket. Prije završetka karijere svakako ću se vratiti još jednom odigrati turnir u Umagu", rekao je Đoković uoči početka finalnog meča između Dominica Thiema i Joaoa Souse.

U finalnu je Thiem uvjerljivo sa 6-4, 6-1 svladao Sousu za samo sat igre.(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter