U stravičnoj nesreći poginula dva mladića iz Labina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U stravičnoj prometnoj nesreći nedaleko od Raše u nedjelju su poginule dvije mlade osobe, u dobi od 17 i 19 godina iz Labina. Prometna nesreća dogodila se u nedjelju oko tri sata ujutro.

Harry Miljković (19) i Denis Đogić (17) u automobilu Renault Megane vozili su se iz smjera Most Raša prema Labinu, a vozilo je izletjelo s ceste na desnu stranu i zabilo se u stablo neposredno prije trafostanice Fonte Gaja. Od silovitog udarca 19-godišnji vozač na mjestu je poginuo, doznajemo od glasnogovornice PU Istarske Nataše Vitasović.

Vozilo se zarotiralo

Mlađi suvozač bio je još živ kada je stigla ekipa hitne medicinske pomoći koji su dali sve od sebe da ga reanimiraju, ali uzalud. Od silovitog udarca vozilo se i zapalilo, pa su stigli vatrogasci koji su brzo ugasili plamen. Prema informacijama iz policije vatra na vozilu nije imala utjecaj na konačni ishod nesreće.

Na mjesto događaja je pored policije upućen i državni odvjetnik radi očevida. Po nalogu državnog odvjetnika tijela su prebačena na patologiju pulske Opće bolnice.

Automobil se očito zarotirao na cesti, jer je lijevom stranom udario u stablo na desnoj strani ceste. Nakon strašnog sraza dijelovi automobila su pronađeni svuda uokolo. Za vozilo nije traženo vještačenje, pa se može zaključiti da se vjerojatno radilo o prebrzoj vožnji.

U očevidu o uzrocima i okolnostima teške nesreće osim policije sudjelovao je i državni odvjetnik. Zbog policijskog očevida promet je na toj dionici bio u prekidu od 3.30 do 8.20 sati ujutro.

Nevjerica prijatelja

Vijest o pogibiji dvojice mladića brzo se proširila Labinom i okolicom, a doznajemo da su obojica bili juniori NK Raša 1938 iz Raše. Vidno potreseni brojni prijatelji, nogometaši i navijači okupljali su se jučer na mjestu nesreće i zapalili svijeće poginulim mladićima.

Budući da je u nedjelju bila na rasporedu utakmica između Raše i Plomina, susret je odgođen, a sve utakmice 2. županijske lige u nedjelju su započeti s minutom šutnje.

O tragičnoj pogibiji njihovih igrača predsjednik NK Raša 1938 Ivan Mohorović rekao je da su svi u klubu u stanju šoka.

- Ne želimo vjerovati da je to istina. Harry i Denis su bili naši igrači još od pionirskih dana. Dva izuzetno talentirana nogometaša, dva mladića uzorita po svemu. Harry je bio kapetan juniorske momčadi, ali je često znao zaigrati i za seniore. Tihi i mirni, nikad nisu bili incidentni, redoviti na treninzima, prijatelji sa svima u klubu. Sazvan je sastanak svih u klubu, od uprave do svih nogometnih selekcija, da dogovorimo što i kako možemo učiniti da bi dostojanstveno ispratili na posljednje počivalište dva mlada čovjeka koji su tek počeli živjeti. Suosjećamo svi zajedno s njihovim obiteljima i u mislima smo s njima. Učiniti ćemo sve, osjećamo se tako prazno i nemoćno, ne znam kako prihvatiti činjenicu da ih više nema. Prevelika je to bol i šok, rekao nam je vidno potresen i u suzama Ivan Mohorović, predsjednik NK Raša 1938. (Adriano ŠĆULAC, Mateo SARDELIN)

 


Podijeli: Facebook Twiter