U lančanom sudaru na A1 tri poginula, 17 ozlijeđenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Očevid na mjestu teške prometne nesreće ispred tunela Krpani na autocesti A1 je završio i, iako uzrok još nije s potpunom sigurnošću utvrđen, zna se da je vozač autobusa izgubio nadzor i prešao na suprotni trak gdje je došlo do lančanog sudara, doznaje se od zamjenice općinske državne odvjetnice. U lančanom sudaru 16 vozila ispred tunela Krpani na A1 jutros oko 6,15 sati poginule su tri osobe i ozlijeđeno ih je 17.

Za sada možemo reći da je u vrijeme prometne nesreće na kolniku bio sloj leda, a nakon očevida slijedi još nekoliko dokaznih radnji, obdukcija i vještačenja i bit će saslušan i vozač autobusa, kazala je Hini neposredno nakon završetka očevida zamjenica općinske državne odvjetnice Đurđica Ojurović.

Rekla je da su sve tri poginule osobe vozači i da nitko od njih nije stradao u vozilu već izvan vozila, nakon što su živi izašli iz njih.

Iako još nije potpuno utvrđen uzrok nesreće, rekla je, činjenica je da je vozač autobusa na 212. kilometru autoceste Zagreb-Split krećući se prema Zagrebu izgubio nadzor nad vozilom i prešao na kolničke trake za smjer prema Splitu gdje je došlo do lančanog sudara.

U Ličko senjskoj Policijskoj upravi doznaje se da dizalice za teretna vozila i druga tehnika uklanjaju vozila s kolnika te da bi taj posao mogao potrajati do oko 20 sati.

Među troje poginulih je jedan policajac dok je pokušavao pomoći unesrećenima. Sedamnaest osoba je ozlijeđeno, od kojih se jedan 52-godišnji muškarac bori za život.

Riječ je o zaista složenoj prometnoj nesreći, izjavila je zamjenica Općenske državne odvjetnice Ojurović, koja rukovodi očevidom.

Tek se sada sa sigurnošću može reći da je u lančanim sudaru sudjelovalo 16 vozila, i to jedan autobus, dva kamiona i 13 osobnih automobila.

Ravnateljica Državnog Zavoda za hitnu medicinu dr. Maja Grba Bujević kazala je da je iz bolnice u Gospiću jedna ozlijeđena osoba prevezena u zagrebačku Kliniku za traumatologiju, jer je zadobila ozljedu kralježnice.

Stanje najteže ozlijeđene osobe i dalje vrlo teško, toliko da pacijent nije sposoban za transport, dodala je.

Pohvalila je timove Hitne pomoći, tri iz Gospića i tri iz Zadra, jer je prihvat ranjenika u vrlo teškim okolnostima bio uspješan, te su svi teško ranjeni pacijenti bilo u bolnici za manje od sat vremena, a glavnina svih pa i lakše ranjenih u roku od 75 minuta. Naime, šesnaest ozlijeđenih bilo je prevezeno u gospićku, a jedan u zadarsku bolnicu.

"Bila sam s njima na terenu i mogu reći da to nije bilo lako odraditi, jer je i tijekom intervencije padala ledena kiša i stvarala opasnu poledicu, zbog koje smo se jedva kretali", kazala je dr. Maja Grba Bujević. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter