Poginuo motociklist Senid Miskić iz Labina

Prometna nesreća u Labinu (A. ŠĆULAC)
Prometna nesreća u Labinu (A. ŠĆULAC)

U ponedjeljak oko 16.30 sati na Državnoj cesti D-66, na dionici Štrmac -Labin, kod Croduxove benzinske crpke, poginuo je motociklist Senid Miskić (49) iz Labina. Nesretni je vozač na svojoj Yamahi 1000 vozio glavnom prometnicom iz smjera Vozilića prema Labinu, kad se s benzinske crpke Crodux u promet pokušala uključiti vozačica Volkswagen Golfa, 29-godišnja  A. K. iz Plomin Luke. Vozačica, najvjerojatnije zbog niskog raslinja koje raste uz samu prometnicu i dijelom skriva pogled, nije na vrijeme uočila nailazećeg motociklistu te je izašla na glavnu cestu.

Poklopila ga i mramorna ploča

Sraz automobila i motocikla nije bio jak, što se moglo zaključiti zbog tek manjih oštećenja automobila, ali je motociklist izgubio kontrolu nad vozilom te se zabio u mramorne ploče kamenoklesarske radnje koja se nalazi do same prometnice.

Očevici su nam rekli da je pri padu s motocikla, koji je završio u dvorištu privatne kuće vlasnika kamenoklesarske radnje, na vozača jedna od tih ploča i pala te su je neki od mještana Štrmca podigli s nesretnog Miskića, koji je na mjestu preminuo. Cesta D-66 bila je zatvorena za promet od 16.30 pa sve do 19.30 sati, jer se nakon policijskog očevida čekalo da na mjesto nesreće izađe državna odvjetnica iz Pule, a kad je i ona učinila očevid, oko 19 sati pojavila su se mrtvačka kola, koja su tijelo nesretnog Miskića, odvezla na pulsku patologiju radi obdukcije.

Na mjestu nesreće ubrzo se skupilo mnoštvo ljudi, jer je mjesto prometno budući da je s jedne strane ceste benzinska crpka, a s druge strane kafe bar Apolon. Na mjestu nesreće zatekli smo i dva brata pokojnog Miskića, koji su labinskoj javnosti dobro poznati, jedan kao dobar sportaš, a drugi uspješan poduzetnik. Senid Miskić bio je pomorac, i neslužbeno doznajemo da se nakon odmora, za sedam dana trebao opet ukrcati na brod. Među okupljenima, koji su izražavali sućut braći nastradalog Miskića, vladala je nevjerica i tuga. Mnogi su plakali, jer poginulog, kao i njegovu braću, znaju kao uzorne i radišne ljude, dobre svima i sa svima.

Nepregledna prometnica

Izlazak s benzinske crpke Crodux, po mnogome je nezgodan. Ako se skreće prema Rijeci, zeleno raslinje uz cestu skriva pogled na vozila koja nailaze iz pravca Vozilića, ako se pak uključuje u promet prema Labinu, također je jako nezgodno, jer je prije nekoliko godina pri obnovi te dionice uklonjena vozna traka s koje se moglo nesmetano uključiti u promet. Zbog čega, valjda samo nadležni znaju. Sve je to sad nebitno, ali su o tome ljudi razgovarali na mjestu nesreće. Malo zelenila, koje tu nije potrebno, malo možda i nepažnje pri izlasku na glavnu prometnicu, sve je sada nebitno. Labinština oplakuje jednog divnog čovjeka koji je prerano napustio svoju obitelj, mnogobrojne prijatelje i poznanike. (Napisao i snimio Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter