Podberam: S tegljača u vožnji otpalo 3,5 tona tereta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prometnoj nesreći nedaleko od Pazina jedna je osoba ozlijeđena kada je s tegljača u vožnji ispao teški metalni teret, na koji su pak naletjeli automobili.

Nesreća se dogodila u utorak oko 20 sati na cesti Podberam - Pazin. Policija je zatvorila cestu za sav promet, a vozila su preusmjeravana okolnim pravcima prema Pazinu, odnosno Poreču i Motovunu. Prava je sreća da je u ovoj prometnoj nesreći tek jedna osoba ozlijeđena, kazao nam je vozač kamiona nakon očevida. Kako smo vidjeli na mjestu nesreće, sa šlepera su se za vrijeme vožnje otkačile četiri metalne trake u roli, od kojih svaka ima 900 kilograma, te su pale na cestu.

Prema neslužbenim informacijama, tegljač pulskih oznaka kretao se u smjeru Pazina, a tri automobila, Renault Clio, Mercedes i Honda, u suprotnom smjeru prema Tinjanu. U trenutku nesreće u Cliju se nalazila jedna ženska osoba koja je ozlijeđena, dok je u Mercedesu također bila vozačica, a u Hondi vozačica s djecom. Svi su, osim vozačice Clija, prošli bez ozljeda, prema informacijama na terenu.

Vozač tegljača je prolaskom u zavoj udesno u retrovizoru primijetio iskrenje na kolniku i odmah posumnjao da nešto s kamionom ili teretom ne valja. Stao je nakon zavoja na ravnom dijelu ceste gdje nije ugrožavao promet.

- Čim sam vidio iskrenje po cesti bilo mi je jasno da nešto ne valja i stao sam na prvo pogodno mjesto. Vidio sam da je cerada potrgana i da su španeri popustili. Potrčao sam do iza zavoja i vidio nekoliko vozila na cesti. U prva dva vozila je sve bilo uredu s putnicima, no treće vozilo (Clio, op. a.) koje je bilo dalje, imalo je razbijen krov. Vozačica je iz njega izašla u šoku, a djelatnici hitne su joj stavili ovratnik. Vjerujem da se teret rasuo po kolniku zbog toga što su metalni kolutovi namazani uljem, radi sprječavanja hrđe. Ova četiri koluta imaju svaki po 900 kilograma i namijenjeni su za izradu šavnih cijevi u Tupljaku. Teret sam iz Vicenze vozio u Tupljak, a pauzu sam napravio kod Tinjana jer mi je isteklo vrijeme na tahografu. Sreća da je tako prošlo, moglo je biti puno gore, kazao nam je vozač tegljača iz okolice Vižinade.

Kada je policija završila očevid, vučne službe odvezle su automobile Clio i Mercedes, dok se Honda odvezla na svojim kotačima. Djelatnici Istarskih cesta očistili su kolnik od zemlje i auto dijelova te je policija oko ponoći otvorila prometnicu. (Napisao i snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter