Na Istarskom ipsilonu poginuo motociklist

Prometna nesreća na Istarskom ipsilonu (M. SARDELIN)
Prometna nesreća na Istarskom ipsilonu (M. SARDELIN)

U teškoj prometnoj nesreći na Istarskom ipsilonu jutros oko 8 sati poginuo je muškarac na motociklu austrijskih oznaka. Nesreća se desila na dionici Baderna - Medaki u smjeru Pule. Ipsilon je radi očevida zatvoren za sav promet na toj dionici, a vozila su preusmjeravana okolnim pravcima preko Baderne i Poreča do 10.25 sati kada je promet normaliziran. Prema prvim informacijama prometna nesreća se dogodila zbog umora vozača na motociklu.

Prema neslužbenim informacijama muškarac je na motociklu bio sam, a osim njega u nesreći nije sudjelovao nitko od drugih vozača. Sama nesreća se dogodila se u potpuno nejasnim okolnostima na gotovo ravnom djelu autoputa, na oko 300 metara od izlaza prema Medakima. Policija i cestarska služba Bina Istre su na svim čvorovima na tom dijelu i pomažu vozačima prilikom izlaska s autoputa, budući da se od strane Umaga napravio veliki čep. S druge strane vozila koja su već bila prošla čvor Baderna i naišla na prometnu nesreću, budući da nisu imali drugog izbora, morali su se okrenuti i u suprotnom smjeru vratiti se na čvor Baderna. Naravno, sve to je nadzirala policija i cestari koji su vodili računa o prometu. O dinamici prometne nesreće više nakon očevida prometne policije, a doznajemo da je na teren izašao državni odvjetnik.

Više stotina vozila nalazilo se između čvora Baderna i Medaki u smjeru Pule kada je cesta bila zatvorena. Automobilima je manevar okretanja na autoputu bio jednostavan, no kamionima, autobusima, vozilima s kamp kućicama je to bila prava avantura. Nakon što smo bili na mjestu nesreće, zajedno s ostalim vozilima smo se vraćali u suprotnom smjeru, a naletjeli smo na autobus koji je muku mučio s okretanjem budući da je njegova dužina bila gotovo jednaka kao i dvije prometne trake te zaustavnom trakom. Nekolicina vozača je vozaču autobusa pomagala i signalizirala dok se kretao. Na čvoru Baderna su bile dvije dugačke kolone vozila, iz smjera Umaga i iz suprotnog smjera koje su se slijevale u jedan izlaz. Na naplatnim kućicama su djelatnici Bina Istre pomagali vozačima oko kucanja kartica, a policija je i tamo nadzirala da se vozači donekle drže jedne strane radi eventualnog ulaska hitnih službi na autoput. Vozači nisu pokazivali nikakvu nervozu već su bez problema slijedili upute. Kao posljedica zatvaranja autoputa na cesti prema Poreču se također stvarala kolona koja se najbolje osjetila na ulasku u Grad gdje su vozači tražili alternativne pravce za Pulu. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter