Kovači kraj Kaštelira: Raznijeli bankomat i kuću

Eksplozija bankomata u Kovačima kraj Kaštelira (Mateo SARDELIN)
Eksplozija bankomata u Kovačima kraj Kaštelira (Mateo SARDELIN)

U silovitoj eksploziji koja je sinoć oko 3.30 sati odjeknula u mjestu Kovači kod Kaštelira potpuno je uništen bankomat Privredne banke Zagreb, ali i obiteljska kuća u čijem se prizemlju bankomat nalazio. Nitko nije ozlijeđen, ali je šteta na prvi pogled ogromna. Počinitelji su očito "pustili" preveliku količinu plina jer je od bankomata ostala samo hrpa savijenog lima, ali stradali su i kafić, trgovina, skladište u prizemlju te krovište i dvije sobe na katu kuće.

Eksplozivna plinska smjesa

Istarska policija izvijestila je da je očevidom utvrđeno da je nepoznati počinitelj oko 3.30 sati uporabom eksplozivne plinske smjese provalio u bankomat instaliran u prizemlju obiteljske kuće u Kovačima. Uslijed detonacije, bankomat je u potpunosti uništen, a nepoznati počinitelj udaljio se s kutijama s novcem. Prilikom počinjenja kaznenog djela nastala su oštećenja na obiteljskoj kući, kao i u trgovini i ugostiteljskom objektu koji se nalaze u prizemlju. Ukupna materijalna šteta koja je nastala 37-godišnjakinji, 36-godišnjakinji, pravnoj osobi iz Poreča i pravnoj osobi iz Kovača, procjenjuje se na više stotina tisuća kuna, izvijestila je PU istarska.

Vlasnici trgovine i kafića Kristini Bratulić Korlević prijatelji su danas nakon policijskog očevida pomagali oko čišćenja svega uništenoga, iznosio se uništeni inventar, okviri prozora i ostalo što je eksplozija uništila. Sudeći po njenim riječima, pljačkaši se nisu domogli prevelike svote novca jer je dio ostao rasut oko bankomata i u blizini trgovine. (Napisao i snimio M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter