Kadumi: Poginuo Entoni Rupenović iz Poreča

Prometna nesreća kod Kadumi (D. MEMEDOVIĆ)
Prometna nesreća kod Kadumi (D. MEMEDOVIĆ)

Entoni Rupenović (22) iz Poreča poginuo je u četvrtak oko 22.30 sati u teškoj prometnoj nesreći u naselju Kadumi kod Poreča.  Rupenović je upravljao neodjavljenim motociklom yamaha iz smjera Poreča prema Pazinu. Nakon što je došao na ravni dio ceste, mladić je prednjim dijelom motocikla udario u zadnji dio automobila golf bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 54-godišnjak, a koji je skretao ulijevo, u dvorište.

Od siline udarca mladić je pao na travnatu površinu, dok je motocikl nastavio kliziti po kolniku te je na suprotnoj strani ceste udario u prednji dio tegljača s poluprikolicom, daruvarskih registarskih oznaka, kojim je iz smjera Pazina upravljao 54-godišnjak, izvijestili su iz PU istarske, ne navodeći identitet stradalog.

Motociklist je preminuo na mjestu događaja, a njegovo je tijelo prevezeno u Opću bolnicu Pula  radi obdukcije. Za vrijeme obavljanja očevida, od 22.35 do 3.50 sati, dionica ceste DC-302 od ulaza u naselje Kadumi do raskrižja s Ulicom Kadumi bila ja zatvorena za sav promet te se vozilo obilazno. Promet se odvijao obilazno i usporeno, zbog čega su u smjeru Baderne i Poreča stvorile kilometarske kolone vozila.

Policija je objavila da je Rupenović upravljao motociklom prije nego što je stekao pravo na upravljanje vozilima A kategorije. Na mjestu nesreće očevici su zatekli stravičan prizor: motocikl je bio doslovce "sažvakan", dok su krhotine vozila prekrivale cestu.

Prema podacima PU istarske, u ovoj godini u dvije prometne nesreće poginula su dva motociklista, dok ih je lani smrtno stradalo dvostruko više. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter