Ipsilon: U frontalnom sudaru poginuo vozač Forda

Prometna nesreća na Ipsilonu (M. SARDELIN)
Prometna nesreća na Ipsilonu (M. SARDELIN)

U stravičnoj prometnoj nesreći na Istarskom ipsilonu, na dionici između Cerovlja i Lupoglava, jedna osoba je poginula, a druga je s teškim ozljedama prebačena u riječki KBC na liječenje. Prometna nesreća se dogodila u četvrtak oko 11 sati nekoliko kilometara od čvora Cerovlje. Naime, u nesreći su sudjelovala dva osobna vozila, Renault Clio i Ford Courier, oba pulskih oznaka, a poginuo je vozač u Fordu, dok je vozačica Clija ozlijeđena.

Na mjestu događaja je očevid zajedno s pulskom Prometnom policijom obavio zamjenik Općinskog državnog odvjetnika Imanuel Basa koji nam je na kraju očevida dao izjavu o dinamici nesreće.

- Prometna nesreća se dogodila kada je 53-godišnjak za upravljačem Ford Couriera koji se kretao u smjeru Lupoglava iz nepoznatih razloga prešao na suprotni kolnički trak i sudario se sa Renault Clijom kojim je u smjeru Rogovića upravljala 32-godišnja vozačica. Određena je obdukcija tijela poginulog vozača Forda, te ujedno i vještačenje tehničke ispravnosti vozila, kazao nam je kratko Basa.

Na mjestu događaja su bili pazinski vatrogasci koji su rezali Clio radi vađenja ozlijeđene vozačice, a Hitne medicinske službe su ženu nakon što joj je pružena pomoć prebacili u Rijeku na liječenje. Ford Courier je na vozilu imao prikačenu malu prikolicu na kojoj se nalazila karijola.

Nesreća je uzrokovala i velike gužve na čvorovima za ulazak i izlazak s Ipsilona. Oni koji su bili prisiljeni čekati kraj očevida, odnosno kamioni i autobusi su bili u kilometarskoj koloni, dok su se osobni automobili i motocikli polukružno okrenuli i vratili se put najbližeg čvora i put nastavili starom cestom prema Rijeci ili Pazinu. Promet je zbog nesreće prekinut do 14.30 sati na Istarskom ipsilonu između čvorova Lupoglav i Rogovići, a vozilo se obilazno dionicom Pazin-Gračišće-Kršan-Vranja-tunel Učka.

Ove godine je u ukupno sedam prometnih nesreća poginulo sedam osoba, dok je prošle godine u istom vremenskom razdoblju u jednakom broju nesreća poginulo deset osoba. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter