Galižana: U požaru kuće smrtno stradao muškarac

U požaru kuće u Galižani smrtno je stradao muškarac (M. SARDELIN)
U požaru kuće u Galižani smrtno je stradao muškarac (M. SARDELIN)

U požaru koji je u noći sa nedjelje na ponedjeljak izbio na obiteljskoj kući u Galižani, prema neslužbenim izvorima, preminuo je S. D. starosti oko 50 godina. Požar je prema dojavi Centru 112 izbio 40 minuta nakon ponoći na adresi Svetog Silvestra 3. Na požar su upućeni pulski vatrogasci koji su lokalizirali vatrenu stihiju u 1.50 sati. No, na trokatnici se urušio krov i prema svemu sudeći i najviši kat, a vatrogasci su pronašli tijelo preminulog stanara.

Na mjesto događaja je odmah po dojavi upućena i policija koja je osigurala prilazne ceste prema kući u centru mjesta. Vatrogasci su brzom intervencijom spriječili da se vatra proširi na susjednu kuću u nizu, ali i na ostale kuće u neposrednoj blizini.

Odmah po izbijanju požara na mjestu događaja okupljali su se susjedi i mještani Galižane. Ujutro je na požarištu bila policija koja je i dalje čuvala prilaze kući i vatrogasci koji su još pregledavali i gasili sumnjiva mjesta koja su još dimila. Tijekom dana će policija obaviti očevid kada će biti jasnije zašto je izbio požar i poginula osoba.

Od susjeda doznajemo da je u trenutku požara muškarac u kući bio sam, a majka koja živi zajedno s njim nije bila u kući te kobne noći. Mještani su u šoku promatrali zgarište, a mnogi su odmah komentirali da se radi o zapaljenju dimnjaka.

Policija u jutarnjim satima još nije imala pristup u unutrašnjost kuće jer su vatrogasci, koji su jedini bili u kući, gasili i pregledavali urušenu kuću. Od Suzane Sokač doznajemo da još nisu došli do tijela preminule osobe koja se nalazi u kući te da nemaju nikakve provjerene informacije, a tijekom dana će se odlučivati hoće li biti pozvani vještaci iz Zagreba. (Napisao i snimio Mateo SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter