Buići: U izravnom sudaru poginuo mladić iz Zagreba

Prometna nesreća na cesti Žbandaj - Poreč (M. SARDELIN)
Prometna nesreća na cesti Žbandaj - Poreč (M. SARDELIN)

Mladić (26) sa zagrebačkog područja poginuo je u automobilu ford escort pulskih oznaka, a tri su osobe teško ozlijeđene u izravnom forda i toyote corolle austrijskih oznaka koji se kod mjesta Buići, na cesti Žbandaj - Poreč, dogodio danas nešto prije 12 sati.

U toyoti corolli su teško ozlijeđeni supružnici, a treći teško stradali je 19-godišnjak s porečkog područja koji se nalazio u fordu, s poginulim 26-godišnjakom. Neposredno nakon nesreće nije, međutim, bilo poznato tko je upravljao fordom, a nisu bile jasne ni okolnosti pod kojima je došlo do sudara na proširenom dijelu ceste nadomak industrijske zone.

Na mjesto nesreće su, jedno za drugim, vrlo brzo stigla dva vozila porečke Hitne pomoći dok je vozilu Hitne iz Umaga trebalo dvadesetak minuta da dođe i zbrine ozlijeđenu osobu, odnosno preveze ju u pulsku Opću bolnicu. Osim policije i Hitne pomoći, na mjestu nesreće intervenirali su i porečki vatrogasci.

Zbog očevida prometne nesreće, koji je trajao gotovo šest sati, policija je od 11.57 do 17.35 sati zatvorila ovu cestu za sva vozila te se promet odvijao okolnim cestama.

Po cijeloj širini kolnika o stravičnom su srazu ostali svjedočiti razasuti dijelovi razbijenih vozila iz čijeg se položaja pak nije dalo razaznati tko je odakle dolazio. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter