Kuharica mrtvih zvijezda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Katherine Hepburn pripremala je cokoladne kolacice, a Liz Taylor obožavala je piletinu s avokadom i gljivama - te i druge kulinarske tajne slavnih osoba servirane su u novoj kuharici i sve su odreda vrlo ukusne, tvrdi njezin autor.

"The Dead Celebrity Cookbook", kuharica upravo objavljena u Sjedinjenim Državama, sadržava omiljena jela slavnih glumaca i pjevaca ciji su filmovi i pjesme svima dobro poznati, ali su im gastronomski ukusi dosad uglavnom bili tajna. Plod dugogodišnjega predanog istraživanja, knjiga je "djelo ljubavi", rekao je autor Frank DeCaro, koji je recepte prikupljao 15 godina istražujuci stare casopise.

"U prošlosti se od slavnih osoba uvijek tražilo da otkriju pokoji recept. Bio je to dio odnosa s javnošcu. Rijec je o vremenima kada se o privatnom životu slavnih malo znalo", kazao je autor.

Kuharica sadržava recepte više od 140 slavnih filmskih, glazbenih i televizijskih zvijezda, od slatke pite od krumpira Michaela Jacksona do janjetine s ražnja Franka Sinatre i pite s piletinom Patricka Swayzea.

DeCaro je odlucio objaviti recepte samo pokojnih slavnih osoba, dijelom i zato što se nada da ce ljudi tako ponovno "otkriti" zaboravljene zvijezde. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter