FOTO: Božicna prica iz Cazme

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poznato imanje bracnog para Nede i Zlatka Salaja u Grabovnici blizu Cazme koje u vrijeme Božica oživi u pravu caroliju pomocu stotine tisuca lampica privuklo je ovih dana i pažnju agencije Reuters.

"Božicna prica iz Cazme" obišla je tako, fotografijom i rijecima, mnoge svjetske medije koji koriste usluge Reutersa. U tekstu koji donosi ova agencija, Zlatko Salaj , 67-godišnji inženjer, pojašnjava kako je sa svojim malim festivalom svjetla zapoceo još 2002. godine kada je postavio oko 70 tisuca lampica na stabla na svojem imanju.

Broj lampica i kreacija se povecavao iz godine u godinu, pa je ove godine Zlatko postavio cak 1,2 milijuna lampica koje tvore razne oblike.

- Moje djetinjstvo je bilo siromašno, otac je u 2. svjetskom ratu izgubio svoj mlin, kazao je Salaj. Nakon karijere koju je proveo uglavnom u inozemstvu, vratio se i realizirao svoj "svjetlosni" park koji zahtjeva cak 5 kilometara podzemnih elektricnih kabela i bar tri mjeseca pripreme. Prošle godine racun za struju je iznosio 70 tisuca kuna, pa su Salajevi poceli naplacivati i manji iznos kao ulaznicu za sad vec mnogobrojne posjetitelje.


Podijeli: Facebook Twiter