Nokia najavila novo doba s Windows telefonima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nokia je predstavila dva nova telefona s Microsoftovim Windowsima i ucinila prvi korak u nadmetanju s Appleom i Googleom.

Celnik Nokije, proizvodaca mobilnih telefona koji se našao u teškocama, Stephen Elop pred 3.000 nazocnih predstavio je dva nova elegantna telefona koji su prvi plodovi Nokijine odluke da se osloni na Microsoftov software i rekao da oni predstavljaju pocetak novog doba za finskog diva.

"To je nova zora za Nokiju", rekao je Elop predstavljajuci Lumiju 800 i Lumiju 710 koje ce se na kljucnim europskim tržištima naci iduceg mjeseca.

U razgovoru za agenciju Reuters Elop je rekao da se Nokia preobrazila tijekom njegova 13-mjesecnog upravljanja u kojemu je restruktirana uprava, a tisucama djelatnika se zamrznuo radni odnos.

"To je drugacija tvrtka koja radi drugacijim tempom", rekao je. "Kolicina napora i strasti i obavljenog posla koji danas možemo pokazati najbolji su dokaz toga".

Dionice Nokije, kojima se vrijednost prepolovila otkako je Elop najavio riskantno partnerstvo s Microsoftom i odustao od njene stare softwarske platforme u veljaci, porasle su za 3,1 posto.

Lumia 800 bit ce prodavana po cijeni od oko 420 eura a Lumia 710 oko 270 eura.


Podijeli: Facebook Twiter