Slavljeničko izdanje "Malog velikog mikrofona"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Županijski dječji festival "Mali veliki mikrofon" slavi 20. rođendan, a jubilej će obilježiti u dvije večeri - natjecateljskoj i revijalnoj, najavio je voditelj Udruge "Mali veliki mikrofon" Alan Poropat. Natjecateljska večer počinje sutra u 20 sati kada će se kroz 24 pjesme na Trgu Goričica predstaviti 26 pjevača osnovnoškolskog uzrasta iz čitave Istre koji su prošli audiciju. Gošće festivala su mlada pjevačka nada Antonela Doko iz Rijeke, ovogodišnja dobitnica Porina za najboljeg novog izvođača, i Nina Kraljić, prva pobjednica showa The Voice.

Odskočna daska

U nedjelju u 20 sati također na Trgu Goričica održat će se "Večer pobjednika", svojevrsna retrospektiva s pobjednicima dosadašnjih izdanja. Nedjeljne gošće su poznata riječka vokalna skupina Putokazi. Organizator dvodnevnog festivala je Udruga "Mali veliki mikrofon", suorganizator Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda", a pokrovitelj Grad Buzet.

U dosadašnjim izdanjima nastupilo je više od 400 djece pjevača iz čitave Istre, u natjecateljskom i u revijalnom dijelu festivala. Mnogima je pozornica Mikrofona bila odskočna daska za daljnje glazbene nastupe pa su se nakon Buzeta predstavili na hrvatskim, ali i međunarodnim dječjim festivalima od Poljske, Makedonije do Italije i prestižnog izdanja Sanrema juniora. Nastupali su i na Grobničkoj skali, MIK-u, Dori pa i na Splitskom i Zagrebačkom festivalu. "Mikrofon je do danas ostao jedini festival koji na svojstven način brine o svojim izvođačima i nakon što se svjetla pozornice ugase. Tako su djeca dobila mogućnost izvođenja autorskih pjesama na drugim festivalima pa i snimanja nosača zvuka", kaže Poropat.

Glazbeni vremeplov

Glazbenim vremeplovom u nedjelju podsjetit će ih na njihove prve pjevačke korake. U "Večeri pobjednika" nastupit će i pjevači koji su prije nekoliko godina predstavljali Buzet u TV emisiji "Pjevaj moju pjesmu" te oni koji su nastupali na MIK-u. Predviđena su glazbena iznenađenja, a među ostalima zapjevat će Snježana Demarin iz Pule, mama jedne od pobjednica Mikrofona Lare Demarin, a koja je nedavno bila finalistica glazbeno-natjecateljskog TV showa "Nikad nije kasno". Buzet će tijekom dvije večeri ugostiti više od 50 pjevača i postati vikend središte raspjevane Istre. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter