Jeftine europske zemlje koje se isplati posjetiti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Popularni blog za putovanja, As We Travel, predložio je njima omiljene jeftine destinacije u Europi, koje biste mogli posjetiti ovoga ljeta. Medu njima se našla i Hrvatska, kao najbolja alternativa Grckoj.

"Intenzivno putujucu Europom posljednjih godina, uocili smo da cijene medu zemljama jako variraju, pa ovisno o tome gdje idete možete uštedjeti ili prekoraciti budžet", piše ekipa As We Travela.

Prije svakog putovanja, bez obzira na destinaciju, preporuka je da uvijek putujete osigurani, jer cete tako izbjeci moguca prekoracenja budžeta. A ovo su destinacije koje preporucuju kao najbolje za jeftiniji ljetni odmor:



Bosna i Hercegovina

Bosnu isticu kao "pravi dragulj na Balkanu, s fascinantnim gradovima, prekrasnom prirodom i karizmaticnim ljudima". Najjeftiniji nacin putovanja je autobusom, ujedno i najboljim za uživanje u prekrasnim krajolicima. Domacu hranu u restoranima izdvajaju kao izuzetno jeftinu, a od gradova Sarajevo i Mostar koji se moraju posjetiti. Ako se nadete u BiH, nemojte propustiti ni rafting na Neretvi.

Portugal

Portugal je njihova "najomiljenija destinacija zapadne Europe, sa šarmantnim gradovima, ljubaznim ljudima i fascinantnom hranom". U Portugalu se nude raznolike aktivnosti, od surfanja na jugu, istraživanja restorana po Lisabonu ili lutanja uskim ulicama slikovitog grada Porta na sjeveru, koji izdvajaju kao izuzetno povoljan što se tice cijena smještaja i hrane.

Hrvatska

Kako piše na As We Travelu, Hrvatska nije jeftina poput vecine drugih zemalja istocne Europe, ali što se tice plaža, savršena je alternativa Grckoj (koja, nije uopce spustila cijene unatoc velikoj ekonomskoj krizi).

"Obala je nevjerojatno lijepa, s neobicnim ribarskim mjestima i otocima sa sjajnim nocnim životom. Hrana, smještaj i pice relativno su jeftini, a povoljno možete putovati i po unutrašnjosti te krstariti izmedu otoka". Za one koji su se zasitili plaže, izdvajaju Dubrovnik i Zagreb sa sjajnom kulturnom ponudom i povijesnim znamenitostima.



Estonija

Estonija im je "miljenik medu baltickim zemljama - glavni grad Tallinn je predivan, sa šarmantnim kamenitim ulicama, zanimljivim znamenitostima i prijateljski rasploženim stanovnicima".

Njemacka
Izdvojen je Berlin, jer ostatak Njemacke nije toliko jeftin. Ljeto u Berlinu nije toliko vruce i neizdrživo kao u ostalim kozmopolitskim gradovima Europe, zbog cega je ljeto savršeno vrijeme za posjet kada se od grada može dobiti ono najbolje. Možete posvuda pronaci povoljni smještaj, jeftine restorane, pekarnice i barove.

Ceška

Neki ce se možda pobuniti da Ceška nije jeftina kao nekad, ali gledajuci širu sliku i dalje je jeftina. U centru grada možete pronaci pristojnu hotelsku sobu za cijenu hostela u nekim drugim europskim zemljama, tvrde. Zemlja je sama po sebi predivna s interesantnim mjestima za posjetiti. Prag, "grad s tisucu tornjeva", još je uvijek najpopularniji.


Podijeli: Facebook Twiter