Samo 13 % Hrvata bira skuplji smještaj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rezultati istraživanja pokazali su da za ljetovanje samo 13 posto Hrvata bira skuplji hotelski smještaj, dok ce vecina godišnji odmor provesti ljetujuci kod obitelji i prijatelja.

Cak 90 posto gradana planira godišnji odmor na Jadranu. Gotovo polovina odsjest ce u privatnom smještaju, za koji smatraju da bi mogao biti i malo jeftiniji, 30 posto gradana provest ce odmor u svojim vikendicama, a svega 13 posto bira skuplji hotelski smještaj, pokazalo istraživanje internetskog portala Oglasnik.hr.

U istraživanju je sudjelovalo dvjestotinjak ispitanika od 18 do 34 godine te se vecina izjasnila da ce na ljetovanju provesti izmedu šest i deset dana. Povoljna cijena je vecini nit vodilja, a na vrhu liste zahtjeva za cak 80 posto domacih turista su terasa i parkirno mjesto.

Visoko su rangirani i klimatizacija te pogled na more, dok je, recimo, televizijski prijemnik na samom dnu liste prioriteta. Zanimljivo je da Hrvati, inace osjetljivi na cijenu smještaja, manje paze na svaku kunu kad su u pitanju rekreacija, zabava i druge aktivnosti.


Podijeli: Facebook Twiter