U PULSKOM AMFITEATRU

Počinje oproštajno izdanje Dimensions festivala: TKO JE GLAVNA VEČERAŠNJA ZVIJEZDA?

| Autor: Zoran ANGELESKI

Američki hip hop/R&B/soul/funk pjevač, tekstopisac, bubnjar i producent, dobitnik prošlogodišnjeg Grammyja Anderson Paak (1986), glavna je zvijezda večerašnjeg koncerta otvaranja oproštajnog, osmog izdanja Dimensions festivala u pulskoj Areni.

Prva Paakova glazbena iskustva su ona bubnjara u crkvi. Svoj debitantski album "Venice" objavio je 2014., a dvije godine kasnije album "Malibu", da bi koncem prošle i u proljeće ove godine, u rasponu od svega šest mjeseci, objavio dva, od kritike i publike, hvaljena albuma "Oxnard" i Ventura", nastalih u suradnji s hip hop legendom Dr. Dreom kojem, kako je svojedobno rekao, šalje svoje ideje nakon čega njih dvojica vrlo brzo rade.

Svježe objavljeni album "Ventura" prvi je Paakov album u top 10 američkih albuma, a prije par mjeseci najavila su ga dva jako dobra singla - "King James" i "Make it Better". Predzadnji, jednako recentan album "Oxnard" producirao je Dr. Dre, a na albumu gostuju imena poput Kendrick Lamara, Snoop Dogga i J. Colea.

Pored Paaka, u festival večeras uvodi istaknuta figura techno glazbe Jeff Mills, kojem će se na pozornici pridružiti legendarni bubnjar Tony Allen iz Fela Kuti benda, dok će prije njih nastupiti Objekt s posljednjim, nešto mračnijim albumom "Cocoon Crush" i Hunne s vedrom house i disco selekcijom. Već od sutra ljubitelji eklektične elektroničke glazbe, techna, housea, disca, electra, hip-hopa sele na četiri dana i noći u i oko štinjanske tvrđave Punta Christo, a tjedan poslije isto će učiniti i zadnje, 12. izdanje Outlooka festivala.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom