Additive za toplije dane opet oduševio publiku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Završna vecer Dove Fashion.hr modnog dogadanja za sezonu proljece/ljeto 2012. uspješno je privedena svome kraju kolekcijama Branke Donassy, Rio Man Collection by Klaric, Rio Woman Collection by Mrvoš, eNVy room, Additive collection Arena add Galaš, Squat te posebnom kolekcijom Martine Felje "Nas dvije" za Dove. Vidjeti, biti viden, kupiti, a potom i nositi domace dizajnere privukao je veliki broj modnih zaljubljenika koji je došao pogledati svoje omiljene dizajnere i njihove prijedloge za naredno proljece.

Tako je doajenka hrvatske mode Branka Donassy otvorila završnu vecer Dove Fashion.ra-a kolekcijom u kojoj se mogu naci svi dnevni modeli potrebni u garderobi.

"Ova kolekcija izradena je od posebnih prirodnih materijala, lana i pamuka inovativnih struktura s narocitim završnim tehnološkim obradama sa mat ili sjajnim vodoodbojnim premazima. Takvom obradom postignuti su zanimljivi vizualni efekti ali i izuzetna odjevna kvaliteta. Linije su negdje odredene strogim istaknutim rezovima, a negdje velikim razgibanim površinama pokrenutim pokretima tijela.", izjavila je Branka Donassy.

Nakon Donassy uslijedila su kolekcije za modnu kucu Rio, od koje je mušku izradio dizajner Ivica Klaric, a žensku Zoran Mrvoš. Klariceva kolekcija nastavlja se na prethodnu kolekciju, što tonalitetom u bojama kolekcije, što krojem koji je prilagoden industrijskoj proizvodnji i masovnoj proizvodnji.

"Kolekcija je namijenjena mladem poslovnom muškarcu koji odredenim detaljima na reverima, rukavima, hlacama ipak zadržava poslovni izgled. Boje siva, bež, plava, siva i crna samo su dio od temelja od kojeg je napravljena kolekcija, dok potpuni izgled pronalazimo obradi unutrašnje strane sakoa koja je zaista dostojanstvena pravog muškog odijela.", izjavio je Ivica Klaric. Kolekcija Zorana Mrvoša pak donosi elegantne haljine, tunike i široke hlace, te predlaže smedu, bijelu i tamno plavu kao boje koje ce se nositi sljedece sezone.



U vjecnoj težnji za velicanjem ženstvenosti modni dvojac eNVy room prikazao je iznimno ženstvenu i ocaravajucu kolekciju.

"Nova kolekcija obiluje neonskim bojama koje su obilovale na techno partyjima u rave kulturi. U novoj kolekciji prevladavaju haljine, duge i kratke. No, novost je ta da smo unutar kolekcije ubacili i pokoju haljinu iz basic, naše jeftinije linije, pa tako pomirili dnevno i vecernje. Uz kolekciju ukomponirali smo popularne torbice naše blogerice Ljupke Tanevske.", izjavili su Nikica Ivancevic i Vjeko Franetovic.

Kao i na proljetnom prvom sajmu mode, kolekcija Igora Galaša za pulsku modnu kucu Arena pokupila je ovacije publike. Additive collection Arena add Galaš obiluje pastelnim, svijetlim i pješcanim tonovima u ravnim dekonstruktivnim elementima i pomacima u kroju gdje se jedna haljina može nositi u nekoliko varijanti i na nekoliko nacina.

O kolekciji Igor je izjavio: "Ova kolekcija svojevrsni je nastavak mog rada i istraživanja u podrucju pletiva i razrade krojeva. To je druga kolekcija za modnu kucu Arena. Inspiracija za kolekciju je opuštena silueta i ženstveno sportsko klasicni look s poslovnim karakterom. Materijali korišteni u izradi kolekcije su pamucno i laser pletivo u raznim strukturama u kombinaciji sa najkvalitetnijim finim strukturama materijala u cistim pastelnim tonovima ili sa uzorkom u kojem se ispreplicu po tri razlicita pastelna tona."

Iznenadenje veceri bila je vrlo zanimljiva revija slovenske grupe dizajnera pod imenom Squat koji su prikazali kolekciju u crnoj i bijeloj boji s dodacima sive i zlatne. Kombinirali su razlicite vrste materijala, poput vune i laganih tkanina te stvorili vrlo zanimljive odjevne predmete, pomalo cak i avangardne.

Dove revija "Nas dvije" by Martina Felja osmišljena je u skladu sa image kampanjom Dove Fashion. hr-a koja prikazuje beskonacna lica žene kao vjecnu inspiraciju u razlicitim refleksijama, odrazima.

"Kreirala sam dnevne, vrlo nosive modele, haljinice, bluze i suknje u kojima dominira plava i bijela boja.", izjavila je Martina Felja.

Sajam mode Fashion.hr Industrija okupio je ukupno 119 izlagaca iz Hrvatske i regije, i u tri dana predstavili su sedomaci i regionalni modni dizajneri udruženi s tvornicama tekstilne, kožarske i obucarske te industrije satova, te potvrdili da iako se o tome ne govori na veliko, Hrvatska moda se lagano budi. Zakljucak je jednostavno, kupujmo i nosimo Hrvatsko.


Podijeli: Facebook Twiter