Kraljevski sport ponovno na plaži Porton Biondi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Drugu godinu za redom grad svete Eufemije domaćin je "Rovinj Beach Pola" kojeg uz podršku Grada i TZ-a, u Istru, ali i ovaj dio Europe, dovodi Adris. Za razliku od prošle godine, kad je bez ulaznica bilo teško, pa čak i nemoguće ući u prostor arene, već danas, s početkom u 14 sati, atraktivna se igra, odnosno dnevne utakmice turnira, i po pristupačnoj cijeni karata, zainteresirani mogu pratiti s novopostavljenog gledališta za javnost.

Biranje najboljeg šešira

Uz ovu prilagodbu, važno je istaknuti i da je broj utakmica povećan s obzirom da je povećan broj polo ekipa. Naime, na ovom turniru, ili za manje poznavatelje polo pravila, ovim jedinstvenim plesovima argentinskih konja i njihovih jahača, sudjeluje čak šest timova s igračima pristiglim iz čitavog svijeta. Ne manje važno je i to da će gledatelji između utakmica moći uživati i u zabavnom programu, među kojima izdvajamo i akrobacije na konjima koje priprema zaklada "Eilika Habsburg". A da upravo sve bude jet set-ovski, dodajmo i da će se ove godine i po prvi put birati "Hat Contest" -najbolji šešir, odnosno umetak za kosu, inače najupečatljiviji simboli pola i elegancije.

Subota će biti okončana koncertom bivšeg pjevača nekad mega popularnog banda Spandau Ballet - Tonyja Hadleyja koji će nastupiti u bivšem prostoru TDR-a. Početak koncerta frontmena britanske grupe i pjevača hitova kao što su "True" i "Gold" zakazan je za 22 sata, da bi nakon koncerta zabava bila nastavljena uz Lucu Montecchija, jednog od najuspješnijih hrvatskih DJ-eva.

Parada igrača i konja

S druge strane, i za sve one koji iz raznoraznih razloga neće biti u prilici gledati turnir ili koncert, organizator priprema i atraktivnu polo paradu koja će u subotu s početkom u 10 sati startati iz polo arene i završiti u 11 sati ispred Hotela Adriatic. Uz prigodu da se vide prekrasni argentinski konji i njihovi jahači, povorka će ovoga puta biti pojačana i pratnjom skupocjenih automobila marke Bentley.

Inače, dnevna ulaznica za turnir iznosi 100 kuna, dok je trodnevna 250 kuna i omogućava gledanje utakmica između šest timova, kao i šezdesetak sportskih izdanja posebnih atraktivnih konja. Istaknimo i da će tijekom trodnevne manifestacije svoj obol polo priči dati i vlasnici ponajboljih rovinjskih restorana koji će i cijenom i ponudom biti dijelom Rovinj Beach pola. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter