Nebeski gastro užitak uz istarske chefove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U organizaciji Electroluxa i uz pomoc restorana Les Ponts iz Zagreba te LF cateringa iz Pule, iznad zagrebackog hipodroma na 55 metara visine u srijedu u podne okupili su se prvi gosti i novinari u restoranu nazvanom Dinner in the sky, koji može primiti 22 osobe.

Užitak konzumiranja hrane na toj visini zacinili su chefovi Ante Udovicic iz restorana Les Ponts i Robert Peric iz LF cateringa. Domacin Nikola Bacac kao menadžer Les Pontsa i gastronom uveo je goste u jednosatnu pricu pod zagrebackim nebom te za pocetak poslužio Tomazove rose Flaminio i malvaziju Avangarde, na izbor gostima da ih sljube s jelom.

Kao hladno predjelo servirana je stisnuta terina od jadranske hobotnice na salsi od crvene narance s ekstradjevicanskim maslinovim uljem, za što je zaslužan mladi chef Ante Udovicic iz Les Pontsa. Za osvježenje nakon morskog jela poslužena je erba luigia, destilat vinarije Rossi, koja je svojom limunskom notom savršeno preusmjerila jelovnik na mesno glavno jelo.

Za glavno jelo pobrinuo se Robert Peric koji je pripremio sporo ukuhavana rebra boškarina servirana uz mlacnu mišancu, bijele i zelene šparoge te mlade listove bljušta. Uz glavno jelo poslužena je borgonja mladog i uspješnog istarskog vinara Damjanica.

I na kraju desert u maniri vrhunskog chefa, maestra choccolatiera Perica, koji je ujedno i ucitelj u pulskoj Školi za turizam i ugostiteljstvo, rolada od proljetnog mladog graška s kremom od patlidžana na colinsu od bazge s karameliziranim žlicnjakom od istarske skute, desert kreiran posebno za ovu priliku.

Nadaleko poznati Kozlovicev muškat momjanski sljubljen je uz ovo jelo, a kao digestiv, prilikom spuštanja sa zagrebackog neba, poslužena je biska Rossi. Dodatni šarm hrani dalo je ekstradjevicansko maslinovo ulje Ville Letan, kupaža domacih i stranih sorti, izuzetne arome. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter