Krumpirova torta s cokoladom i bademima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovaj zanimljiv i neobican recept dobili smo od Turisticke zajednice mjesta Kaštelir koja je nedavno organizirala Gramperijadu, svakogodišnju gastromanifestaciju posvecenu krumpirima, koje u tom kraju nazivaju gramperi.

Krumpirova torta s cokoladom i bademima bila je vrhunac ovogodišnje Gramperijade, na koju i turisti donose svoja jela pripravljena od te svestrane namirnice. Iako se cini prilicno neobicnom kombinacijom, evo recepta pa se možete i sami uvjeriti zašto je ova torta osvojila nepca posjetitelja.

Sastojci: 15 dag krumpira, 20 dag šecera, 10 dag cokolade za kuhanje, 10 dag maslaca, 15 dag brašna, 10 dag badema, 10 žlica mlijeka, 1 jaje, 1 prašak za pecivo, 1 vanilin šecer. Glazura: 100 gr cokolade za kuhanje, 5 dag maslaca.

Priprema: Krumpir ocistiti, narezati na kockice i staviti kuhati. Kuhanog ocijediti i napraviti pire. Na pari otopiti maslac te isto tako istopiti cokoladu. U jednu posudu staviti maslac, šecer i žumanjak i sve dobro istuci. Dodati u tu smjesu cokoladu, pire krumpir, mljevene bademe, vanilin šecer i mlijeko - sve zajedno dobro istuci mikserom. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo. Bjelanjak istuci u snijeg i na kraju ga kuhacom umiješati u smjesu. Namazati kalup maslacem i posuti ga brašnom. Nakon toga smjesu uliti u kalup i peci na 180 stupnjeva 40 minuta. Za glazuru otopimo cokoladu i maslac na pari i dobivenom smjesom premažemo tortu. Na kraju pospemo pecenim bademima.


Podijeli: Facebook Twiter