Vrhunska vina na poreckoj rivi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom vikenda na poreckoj rivi održat ce se 3. malvazija wine festival. Na konferenciji za novinare o programu festivala su pricali direktor Turisticke zajednice Grada Poreca Nenad Velenik i predsjednica udruge Bio Istra Vlasta Radoicic.

"Treci festival malvazije je sasvim logican nastavak nakon Vinistre i Dana otvorenih podruma. Za razliku od spomenutih manifestacija, festival ima turisticku intenciju, približiti brand malvazije našim gostima", rekao je Velenik.

"Ove godine Tijelovo pada prvog vikenda u lipnju, popunit ce se kapaciteti hotela i zbog toga smo odabrali baš taj datum", dodao je Velenik.



Festival malvazije bit ce otvoren sutra u 13 sati uz svirku sastava Cool Jazz Trio, a u subotu u 20 sati isti ce glazbenici održati koncert. Bit ce otvoren od 12 do 24 sata, a da manifestacija ne prode bez gurmanskih zalogaja pobrinula se udruga Bio Istra.

"Festival ima za cilj prikazati najbolje iz Istre, a sva tri dana posjetitelji ce moci kušati kanapee od bakalara, slanih incuna i kozjeg sira", rekla je Vlasta Radoicic.

Uz vrhunsku cašicu, posjetiteljima ce biti ponudene kockice sira i jabuka. Bitno je naglasiti da ce biti ista cijena za butelje svih proizvodaca, koja glasi na 45 kuna. Za degustaciju ce biti potrebno izdvojiti 8 kuna, za razliku od lanjskih 10 kuna. Posjetitelji ce moci birati izmedu 30 vrsta malvazija, od kojih je gotovo polovica zaslužila zlatnu medalju na posljednjoj Vinistri, te imaju oznaku IQ (istrian quality).


Podijeli: Facebook Twiter