Ukusni koromac, i divlji i pitomi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Da samonikli i uzgojeni koromac može biti u glavnoj ulozi u mnogim ukusnim i raznovrsnim jelima pokazale su nedavno djelatnice i volonterke Turisticke zajednice Kaštelir-Labinci koje su na kaštelirskoj Placi priredile degustaciju jela od ove biljke.

Osim što se u proljetnom periodu koromac nalazi na gotovo svakom koraku, pitoma je inacica dostupna cijele godine pa su se mnogi okupljeni rado interesirali za razlicite recepte koje su ponudile kaštelirske kuharice.

Na degustaciji je prezentirano osam jela, od juhe, pašte, variva, zapecenog koromaca sa sirevima, fritaje, salate od korijena pa sve do tradicionalnog kaštelirskog koromaca sa suhim svinjskim jezikom.

Degustaciju jela od samoniklog bilja u proljetno vrijeme djelatnice opcinskog TZ-a organiziraju iz godine u godinu, a rijec je o zanimljivim i poucnim susretima kojima se rado odazivaju kako mještani tako i gosti.


Podijeli: Facebook Twiter