Topli dorucak za hladna jutra

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Želite li jesti nešto fino, hranjivo i zdravo, ustanite nekoliko minuta ranije i pripremite obrok koji ce vam ugrijati duh i tijelo, te vas razbuditi.

Evo nekoliko recepata za radne dane u tjednu, a vikendom si možete priušti nešto drugacije.

Toplo s orasima

Navecer skuhajte orahe te ih ostavite u posudi do jutra. Kad se probudite kuhane orahe stavite u posudu s mlijekom i zobi te ugrijte. Jako hranjiv obrok ce vam držati energiju cijeli dan.



Palacinke s jabukama

Navecer napravite smjesu za palacinke i naribajte jabuku. Ujutro samo ispecite dvije palacinke, nafilajte ih ribanom jabukom i uživajte u finom jelu.

Topli sendvic

Ako ste ljubitelj ukusnih sendvica, zagrijte kruh u mikrovalnoj, a u njega dodajte šunku i svježi sir pomiješan sa sezamom. Hranjivo, brzo i toplo.



Omlet

Jaja, šunka, paprika i sir glavni su sastojci jutarnjeg omleta. Vecer prije narežite sastojke, a ujutro sve bucnete u tavu. Ovo je primjer malo težeg dorucka, ali ako vec nekad morate jesti kaloricno, jutro je pravo doba dana za to.

Slatki griz

Jedno od najdražih jela iz djetinjstva je griz. Ovaj put dok ga kuhate u njega stavite cimet, mljevene bademe i med. Kad je gotovo sve pospite s mljevenom cokoladom. Njam!


Podijeli: Facebook Twiter