Hrvati oborili Guinnessov rekord u potrošnji goriva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska redakcija casopisa Auto Motor i Sport u Volkswagen Passatu 1,6 TDI uspješno je završila projekt obaranja Guinnessovog svjetskog rekorda u broju prijedenih kilometara s jednim spremnikom goriva.

Nakon što se nakon napornih vožnji kroz cijelu Hrvatsku Volkswagen Passat 1.6 TDI s vozackim dvojcem Markom Tomcem i Ivanom Cvetkovicem napokon zaustavio u mjestu Krvavica pored Makarske, odometar je pokazivao nevjerojatnih 2.545,80 km, dok je prema ocitanju GPS-a brojka još bolja i iznosi 2.559 km.

Iako je obaranje Guinnessovog svjetskog rekorda u broju prijedenih kilometara s jednim spremnikom goriva prije samog starta mnogima izgledalo kao nemoguca misija, Volkswagen i hrvatska redakcija Auto Motor i Sporta uspjeli su srušiti postojeci rekord britanskog novinara Gavina Conwaya iz The Sunday Timesa koji je iznosio 2.456,88 kilometara.

Time je postojeci rekord nadmašen za više od stotinu kilometara uz ostvarenu prosjecnu potrošnju od fantasticnih 3,0871 l/100 km. Naravno, još uvijek je rijec o neslužbenom rekordu koji ce postati služben tek kada ga nakon prikupljanja i slanja potrebnog materijala potvrdi Guinness World Records.


Podijeli: Facebook Twiter